AUDIO Autobuze autonome pe străzile Clujului. Primăria anunță că va cumpăra 14 autobuze autonome, dar care vor fi … cu șofer

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, a declarat, într-o emisiune la Radio Cluj, că primăria va cumpăra 14 autobuze autonome, care, de fapt, sunt … cu șofer. 

Suntem în etapa de a pregăti licitația pentru lansarea procedurii de achiziție publică în vederea încheierii unui acord – cadru cu o durată de 4 ani pentru furnizarea 14 autobuze autonome destinate transportului public de persoane. Valoarea este de 27,3 milioane de lei fără TVA. Aproximativ 1,9 milioane de lei pentru un autobuz autonom. Noi ne dorim să cumpărăm două tipuri de autobuze. Mașina se conduce singură, dar șoferul trebuie să rămână alert și gata să preia controlul dacă mașina nu poate să execute sarcina sau manevra. Pentru cele care sunt la nivelul patru, conducătorul va trebuie să fie pregătit să preia controlul numai în condiții complexe sau atunci când situațiile meteorologice o impun. Autonomia în ore de funcționare va fi între 9 și 12 ore, cu 12 pasageri la bord”, a explicat viceprimarul Dan Tarcea, la Radio Cluj.

Aceste autobuze ar urma să circule pe liniile scurte din zona zero a Clujului.

Poți asculta înregistrarea audio cu deautobuze autonomclarația viceprimarului Dan Tarcea dacă intri pe acest link.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *