Emil Boc: „Eu spun că la judecata istoriei, Clujul va ieși foarte bine, pentru că va fi printre primele, dacă nu chiar primul oraș care va ieși din pandemie”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Primarul Clujului este de părere că, deși populația a obosit să conviețuiască alături de noul coronavirus, „acest inamic invizibil și perfid” cum îl numește el, totuși Clujul și, implicit, clujenii vor ieși învingători. 

Societatea a obosit, nu mai poți să îi ceri aceeași reziliență și înțelegere față de COVID-19 ca acum un an. Cei săraci vor fi mai săraci, tot mai multe firme intră în terapie intensivă. Riscăm să intrăm dintr-o criză sanitară, medicală, într-una economică. Și-atunci trebuie să cumpănim foarte echilibrat și să găsim soluții și pentru domeniul medical pentru protejarea vieții, și pentru dimensiunea psihologică a orașului și a oamenilor”, a declarat Emil Boc la emisiunea radio de la Ziua Live de vineri seara.

Și cum facem acest lucru, domnule primar?”, l-a întrebat moderatorul emisiunii pe edilul-șef al Clujului.

Cu măsură. Din fiecare câte ceva, dar cu măsură. Era o vorbă în antichitate: <Calea de mijloc e calea de aur>. Sau <Aurita cale de mijloc>. Și-aici, echilibrul necesar în economie, protejarea vieții și a sănătății, protejarea dimensiunii psihologice, toate sub cupola asta a solidarității și a capacității de a lucra împreună, de a ne asculta unii pe alții, de a pune accent pe lucrurile care ne unesc și nu pe cele care ne dezbină… Trăim momente grele de istorie. Ele vor rămâne de referință peste ani și ani, n-a mai fost de o sută de ani o asemenea pandemie. Eu spun că la judecata istoriei, Clujul va ieși foarte bine, per ansamblu, pentru  că va fi printre primele, dacă nu chiar primul oraș care va ieși din pandemie. Pentru că are toate ingredientele astea de succes de a avea cetățeni responsabili, elită medicală, infrastructură medicală asigurată care să facă față acestor provocări, testare masivă, vaccinare masivă, conștiință civică pentru vaccinare. Plus capacitatea asta a Clujului de a se aduna în momentele grele și de a juca în aceeași ligă, de a vorbi aceeași limbă, într-o limbă a solidarității. Aici nimeni nu poate reuși de unul singur. Nici administrația nu poate singură, oricât ar vrea ea să sancționeze, nici medicii nu pot fără cetățeni și fără respectarea măsurilor de siguranță. Am convingerea că vom reuși. Așa cum am ținut Clujul în picioare până acum de peste un an de zile, așa o să-l ținem în continuare”, a mai spus Emil Boc la emisiunea de vineri seara de la Ziua Live

Ascultă interviul cu primarul Clujului, Emil Boc, accesând acest link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *