Managerul Institutului „Marius Nasta” crede că numărul real al cazurilor noi de COVID-19 este de patru ori mai mare!

Sanatate Slider

Invitată la emisiunea de televiziune „În fața ta”, de la Digi24, Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din București, a susținut că bilanțul zilnic al cazurilor noi de coronavirus este în realitate de patru ori mai mare, pentru că se testează prea puțin. 

Claudiu Pândaru, jurnalist Digi24: Anul trecut, aveam în noiembrie 10.000 de cazuri pe zi și 1.000 de oameni în terapie intensivă, dar mai puține decese. Acum avem în jur de 5.000 de cazuri pe zi, aproape 1.500 de oameni în terapie intensivă și decese multe, aproape 200 în zilele cu cifre tragice. În realitate câte cazuri noi credeți că există?

Eu cred că sunt de patru ori mai multe decât cele raportate. Părerea mea e că da, sunt 20.000 de cazuri pe zi”, a declarat managerul spitalului „Marius Nasta”. Beatrice Mahler a mai adăugat că, în opinia sa, sunt schimbări în boala COVID care o fac mai agresivă. 

Anul trecut aveam un tablou: debutul bolii, după 6-7 zile pacientul avea evoluție către formă critică, acel procent de 5%. În acest moment, avem o categorie de pacienți care ajung să stea acasă până în ziua a 12-a, a 13-a, care au saturații normale la domiciliu și care ajung, la finalul perioadei, când le scade saturația și se simt rău, să vină la spital și au nevoie de o concentrație foarte mare de oxigen și o admisie extrem de rapidă spre o soluție de ventilație. Și sunt mulți, avem între 8 și 10 pacienți pe care îi îngrijim pe secție împreună cu medicul de terapie intensivă, situație pe care nu am avut-o anul trecut”, a spus Beatrice Mahler.

Citește mai multe despre acest subiect accesând acest link.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *