Putem merge în concediu în Grecia, dar numai în anumite condiții. Care sunt acestea

Politica externa

Grecia se pregătește să redeschidă granițele pentru turiștii români din 16 aprilie. Cei care își doresc să viziteze tărâmurile elene trebuie să facă dovada că s-au vaccinat împotriva COVID-19, că au anticorpi după ce au trecut deja prin boală sau să prezinte un test PCR negativ, scrie digi24.ro

Anunțul ministrului grec al turismului, Harry Teoharis, vine ca o gură de oxigen pentru agențiile de turism, pe de o parte, dar și pentru românii interesați să-și petreacă inclusiv mini-vacanța de Paștele Ortodox (2-3 mai) în Grecia.

Prilej pentru antreprenorii eleni să afișeze invitația: Ανυπομονούμε να σας δούμε στην Ελλάδα! (În traducere: „Vă așteptăm cu drag în Grecia!)

Pentru turiștii români, la intrarea în Grecia nu se va cere decât un document de călătorie care se poate face foarte ușor, un test PCR negativ sau certificat de vaccinare. Practic, nu ar avea carantină în momentul în care se duc în Grecia. Am vorbit chiar astăzi cu ambasadoarea Greciei în România și mi-a comunicat lucrurile acestea”, a spus ministrul Claudiu Năsui la Digi24.

Vezi ce se mai așteaptă de la partea elenă, AICI.

 

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *