Deputatul PSD Daniel Ghiță crede că România e în pericol să se dezintegreze, deoarece ungurii au cumpărat pășunile strategice din Transilvania

Politica nationala Slider

Deputatul PSD Daniel Ghiță l-a interpelat din nou pe premierul Florin Cîțu, întrebându-l ce are de gând să facă în fața pericolului „dezintegrării României”, întrucât maghiarii cumpără pășunile strategice din Transilvania, scrie newsweek.ro.

Poți citi interpelarea deputatului PSD dacă accesezi acest link.

Potrivit sursei citate, în martie, deputatul PSD Ghiță a cerut, într-o interpelare către premier și ministrul Justiției, să fie pedepsiți cei care au încălcat „fidelitatea față de România“. El a sugerat că cei care se întâlnesc cu diplomați străini nu sunt fideli țării.

El citează un articol scris de un avocat, Ioan Sabău Pop.

La momentul acesta, în județele din Transilvania, pe care le cunosc foarte bine, au început să apară bariere în păduri restituite fără drept. În județele Mureș și Harghita s-au restituit în jur de 70.000 de hectare de păduri, pășuni și terenuri agricole. Mari suprafețe de pădure, de pășune și de terenuri agricole, în special în zone strategice, cum sunt Munții Apuseni, în Covasna, în Harghita și în Mureș, unde sunt niște interese de strategie și de apărare națională, nu mai sunt ale românilor, ceea ce este foarte grav“, susține Pop. 

Afirmațiile lui Pop au fost preluate și pe blogul lui Adrian Năstase. 

În consecință, deputatul PSD Daniel Ghiță întreabă Guvernul ce are de gând să facă în fața pericolului dezintegrării României. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *