Conacul din Dăbâca care găzduiește Centrul de Zi pentru Vârstnici va fi modernizat

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Consiliul Județean Cluj a anunțat emitetea certificatului de urbanism necesar în vederea autorizării lucrărilor de modernizare a corpului de clădire cu destinația Centru de zi amplasat în satul Luna de Jos din comuna Dăbâca, se arată într-un comunicat CJ Cluj

Imobilul-conac în care își desfășoară activitatea Centrul de zi pentru îngrijirea persoanelor vârstnice din satul Luna de Jos este unul foarte vechi, fiind construit în secolul al XVII-lea.

Din cauza faptului că imobilul, cu o suprafață construită de peste 655 mp, nu a beneficiat în ultimii ani de investiții majore, Consiliul Județean Cluj a luat decizia reabilitării acestuia.

Astfel, conform proiectului tehnic, vor fi refăcute, de la zero, finisajele interioare, va fi înlocuită întreaga tâmplărie și vor fi schimbate toate rețelele de instalații.

De asemenea, în vederea conformării la normativele în vigoare referitoare la securitatea la incendiu, vor fi montate instalațiile necesare semnalizării și detecției împotriva incendiilor.

În valoare totală de 1.187.848 lei, investiția va fi finanțată integral din bugetul Consiliului Județean Cluj.

Centrul de îngrijire și asistență Luna de Jos este unul din cele 13 unități rezidențiale și de zi pentru adulți aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj.

În cele trei clădiri ale unității sunt găzduiți cca. 85 de beneficiari cu diverse dizabilități fizice sau mentale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *