Mihăilă: Mandatul meu se va concentra, pe lângă gestionarea pandemiei, pe trei priorităţi

Politica nationala Slider

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat că mandatul său se va concentra, pe lângă gestionarea pandemiei, pe trei priorităţi: atragerea şi utilizarea de fonduri europene pentru reforme şi investiţii în sănătate, creşterea accesului la servicii medicale de bază şi reforma managementului spitalelor şi a serviciilor de sănătate, scrie News.ro

„Mandatul meu se va concentra, pe lângă gestionarea pandemiei, pe următoarele trei priorităţi: în primul rând, atragerea şi utilizarea de fonduri europene pentru reforme şi investiţii în sănătate. În cadrul PNRR am propus investiţii de 2,6 miliarde de euro în infrastructura spitalicească. Aceste investiţii, implementate corect, pot să facă pentru oameni diferenţa între viaţă şi moarte, între a primi un tratament adecvat în ţară şi a trebui  să meargă în străinătate, diferenţa între demnitate şi disperare. În al doilea rând, creşterea accesului la servicii medicale de bază (…) În al treilea rând, reforma managementului spitalelor şi a serviciilor de sănătate”, a afirmat Mihăilă, miercuri seară, într-o conferinţă de presă.

Mihăilă a adăugat că, pentru creşterea accesului la servicii medicale, a prevăzut investiţii de 330 de milioane de euro în asistenţa medicală prespitalicească.
Ea a explicat că a treia prioritate este reforma managementului spitalelor.
 
„Pentru asta vom continua concursurile la casele judeţene de asigurări de sănătate şi preşedintele CNAS va avea tot sprijinul meu pentru ca acest proces să fie unul de succes”, a declarat Mihăilă. Ea a precizat că va continua, de asemenea, demersul privind numirea de manageri ai spitalelor. 
 
Aceasta a menţionat că va continua „fără ezitare” proiectele începute în mandatul lui Vlad Voiculescu. 
 
„Am venit aici să fac treabă şi am lucrat bine şi cu domnul Vlad Voiculescu şi mă aştept să lucrez bine şi cu domnul Florin Cîţu”, a mai afirmat noul ministru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *