S-a aprobat bugetul pe 2021 al municipiului Cluj-Napoca

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

În cadrul ședinței de Consiliul Local de miercuri, 21 aprilie, a fost aprobat cu unanimitate de voturi (27), bugetul local al municipiului Cluj-Napoca în 2021.

Astfel, bugetul Clujului pe anul acesta se ridică la aproximativ 433 de milioane de euro (2,1 miliarde de lei), mai mare cu 22,88% față de bugetul pe 2020 (354.191.251 euro).

Pentru funcționare va fi destinat 50,70% din bugetul pe 2021, iar 49,30% vor merge pe dezvoltare, adică 213 milioane de euro.

„Avem o creştere a bugetului local cu 28%, se datorează în principal fondurilor europene – unde avem o creştere de 64 milioane de euro faţă de anul anterior, câteva cheltuieli legate de venituri proprii şi din cotele defalcate din impozitul pe venit sau taxa pe valoarea adăugată. Ceea ce arată că suntem pe o direcţie bună a Clujului, chiar dacă trăim într-o perioadă dificilă. Fără fonduri europene, ar fi un buget mai mic faţă de anul trecut. La fiecare leu pe care clujenii îl plătesc prin impozite şi taxe locale, primăria atrage 3 lei din fonduri europene”, a declarat edilul Emil Boc, la momentul prezentării proiectului de buget.

Dintre marile proiecte de investiții care urmează să fie finalizate până la sfârșitul lui 2021, trecem în revistă următoarele: Baza sportivă La Terenuri, Pădurea Clujenilor, extinderea skateparkul Rozelor, achiziționarea a 10 noi tramvaie, modernizarea străzilor din jurul Parcului Central, finalizarea lucrărilor la Turnul Pompierilor. Plus va fi finalizat și Planul Urbanistic Zonal pentru Sopor, locuinţe sociale şi noi grădiniţe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *