Viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, despre „cazul„ Unirii: „Acolo este o zonă verde și se pot face numai scuaruri, grădini sau terenuri verzi”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Viceprimarul Clujului, liberalul Dan Tarcea, a lămurit cazul Unirii

Ei pot scoate la vânzare cât vor, dar nu se poate face orice. Acolo este zonă verde și se pot face numai scuaruri, grădini sau terenuri verzi. Nu se poate transforma prin PUZ (Plan Urbanistic Zonal) din zona verde în altceva. Nu se poate modifica și schimba destinația terenului din PUG. Prin grădini nu mă refer la zarzavaturi, ci la grădină publică…numai prin actualizarea Planului Urbanistic General (PUG) s-ar putea ajunge la schimbarea destinației zonei. Prin absurd, s-ar putea face numai prin actualizarea PUG -ului, dar au apus acele vremuri când se putea face așa ceva. E spațiu verde și așa va rămâne”, a spus Tarcea, citat de siteul generalist StirideCluj.ro

Conform siteului citat, proprietarul nu poate nici măcar să împrejmuiască terenul dar printr-o decizie la instanță Primăria ar putea să fie forțată să acorde despăgubiri sau să permită construcții. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *