Comuna Feleacu a votat bugetul pe 2021, iar peste 70% din acesta va fi alocat investițiilor

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Una dintre comunele clujene aflate într-o continuă dezvoltare, Feleacu, și-a stabilit bugetul pentru anul 2021, cu o întârziere din cauza adoptării bugetului național, a anunțat, pe Facebook, primarul Gabriel Costea.

Feleacu este o comună din top 10 la nivelul județului Cluj și are doar 3 asistați sociali înregoatrați și 18 angajați ai primăriei din 30.

Dupa o lunga asteptare, din cauza votarii cu intarziere a bugetului national, pot sa va anunt ca, in saptamana ce tocmai a trecut, am reusit sa votam bugetul local pentru anul 2021.

Chiar dacă nu suntem o primarie aflată in top 10 in judetul Cluj la capitolul venituri proprii, totusi, suntem o primarie cu stabilitate financiară. La finele anului 2020 suntem fără datorii si nu avem accesate credite.

In anii urmatori, ne dorim sa atragem si sa asiguram alte surse importante de venit pentru comuna noastra, la fel cum am facut in mandatul 2016-2020, fiind printre comunele fruntașe la capitolul accesari fonduri europene și guvernamentale (undeva in jurul locului cinci printre comunele din judet). Prin aceste accesari am reușit sa ajungem la un procent record, iar peste 70 % din bugetul local sa fie direcționat catre capitolul investitii in acest an.

Deși conform organigramei avem dreptul la 30 de angajati (numarul angajaților in organigrama este dat de populația localității) avem doar 18 angajati, probabil cel mai bun procent din judet raportat la nr angajati/posturi existente in organigrama, iar economiile care se fac la acest capitol le direcționăm de obicei, in a doua parte a anului, catre partea de investitii.

Suntem o comuna cu doar 3 asistați sociali (persoane de peste 65 ani fără venit), iar pentru aceste persoane plătim o suma totala de 6000 ron/an ( 174 ron/pers/luna).

Totodata la capitolul burse scolare, oferim elevilor printre cele mai mari burse din judet”, a declarat Costea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *