Ce au decis judecătorii în cazul cererii de eliberare condiționată depusă de Liviu Dragnea

Slider Special

UPDATE Ora 14:00: Magistrații Judecătoriei Sectorului 5 din București au luat decizia, marți după-amiază, în cazul cererii de eliberare condiționată depusă de fostul lider PSD, Liviu Dragnea. Ei i-au respins cererea fostului lider social-democrat. Așadar, Liviu Dragnea rămâne în pușcărie.

Magistrații de la Sectorul 5 al Capitalei au judecat, marți, cererea de eliberare condiționată a fostului lider PSD, Liviu Dragnea, în prezent încarcerat la Penitenciarul Rahova.

Liviu Dragnea a fost audiat prin videoconferință.

Cred că am stat destul în penitenciar. Vă rog să îmi admiteți cererea. M-am reabilitat și cred că pot face bine dacă voi fi eliberat”, le-a spus judecătorilor.

Potrivit digi24.ro, avocata sa a susținut că el întrunește condițiile cerute de lege pentru eliberarea condiționată și că a plătit prejudiciul constatat în dosar. Potrivit apărătorului, la dosar există un punct de vedere al unei societăți comerciale care este dispusă să îl angajeze pe Dragnea după eliberare. În plus, avocatul a spus că el are și o locuință, astfel că „nu va fi o povară pentru societate” și „poate fi integrat ușor”.

În replică, procurorul DNA a cerut ca Dragnea să mai stea încă șase luni în închisoare. Conform sursei citate, procurorul a argumentat cu faptul că acesta încă nu acceptă că a încălcat legea și încă susține că a fost condamnat politic.

Decizia luată de magistrați nu este definitivă, ea putând fi atacată de procurori în termen de 3 zile.

În 21 aprilie, Liviu Dragnea a primit aviz pozitiv pentru eliberare din partea Comisiei Penitenciarului Rahova. Decizia finală o va lua instanța.

Două zile mai târziu, el a câștigat procesul cu Penitenciarul Rahova, în care cerea recunoașterea zilelor pe care le-ar fi putut câștiga prin muncă dacă ar fi fost lăsat să lucreze. 

Liviu Dragnea se află în penitenciar din 27 mai 2019, când a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *