Dosarul PNRR. Iohannis îi ia apărarea lui Ghinea: ”A prezentat la Comisie fix ce a agreat la Guvern, în coaliție”

Politica nationala Slider

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, într-o conferință de presă la Cotroceni, că ”ministrul Ghinea a prezentat la Comisie fix ce a agreat la Guvern și în coaliție”, întrebat despre nemulțumirile din PNL privind PNRR.

”Ministrul Ghinea a prezentat la Comisie fix ce a agreat la guvern și în coaliție. Dar negocierile Comisiei sunt dificile. Nemulțumirile unora sau altora sunt de înțeles, dar nu ajută cu nimic. După sărbători, premierul împreună cu ministrul Ghinea vor merge la Bruxelles”, a declarat șeful statului. 

”Din informațiile mele, până acum doar Portugalia a depus planul. Majoritatea statelor europene nu au finalizat pregătirea planurilor naționale, lucrează în continuare la ele împreună cu Comisia. Ca noi sunt absolut majoritatea statelor europene. E o procedură complicată, niciodată nu a existat o astfel de formă de finanțare pentru revenirea dintr-o criză gravă. Fiecare stat își pregătește un plan. Comisia și Parlamentul European au anumite ambiții legate de climă, digitalizare. Știm foarte bine din anii trecuți că aceste negocieri cu Comisia nu sunt simple deloc. Noi suntem pregătiți și vom avea negocieri în mai multe etape. Coaliția funcționează foarte bine, vom avea noi discuții în guvern, în coaliție, cu comisia, care vor duce la o îmbunătățire a primului draft. Până la finalul lunii mai vom avea un plan final. Termenul de final de aprilie a fost orientativ, nu ultimativ. Important e să fie un plan realist, bine făcut, finanțabil, și care reflectă obiectivele României”, a mai spus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *