Emil Boc: „Deși avem bani pentru bone, nu sunt doritoare!”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Primarul Clujului Emil Boc, s-a aratat destul de dezamăgit în cadrul unei intervenții la un post de știri local, vineri, 7 mai 2021, de faptul că nu prea s-au înscris bone la cursul de acreditare.

Pot beneficia de ajutorul financiar pentru plata serviciilor oferite de bonă clujenii care au în întreținere copii de vârstă preșcolară, ale căror venituri sunt de până la 3.500 lei pe membru de familie. Ajutorul financiar se acordă lunar pentru fiecare copil de vârstă preșcolară, în funcție de nivelul veniturilor nete lunare pe membru de familie.

Nu sunt bone. Noi tot am pregatit cu AJOFM (Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Cluj) posibilitatea ca persoanele interesate să facă acest curs de 100 de ore, pentru a putea primi acest sprijin financiar, pentru persoanele care angajează bone, dar nu prea sunt interesate persoanele.

Noi avem banii pregătiți în buget pentru a da sprijinul în contiunuare pentru bone, dar solicitarile nu prea sunt multe, datorită faptului că cei care prestează aceste activități nu le fac în forma aceasta de curs, cu contract de muncă, etc.

De aceea, cei care ne aud sper să îi convingă pe cei ce vor să facă acest lucru. Un curs de 100 de ore nu e capatul lumii, se pot face profesionist și în câteva săptămâni bune să poti să ai certificat oficial ca să faci acest lucru„, a declarat Emil Boc.

Până la un venit de 2.100 lei se acordă 710 lei, de la 2.101 lei până la 2.500 lei suma de 550 lei, de la 2.501 lei până la 3.000 lei suma de 390 lei iar de la 3.001 lei până la 3.500 lei un ajutor de 250 lei, dar mai multe detalii despre acest proiect regăsiți AICI.

Andrei Goia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *