Clujul și Bucureștiul, pe primele locuri în topul național la rata de vaccinare

Sanatate

Capitala și municipiul Cluj-Napoca se află pe primele poziții în clasamentul național al vaccinărilor, având o rată de acoperire vaccinală de 40% ambele.

Mdicul Valeriu Gheorghiță a prezentat date la zi privind rata de vaccinre la nivel național, Capitala și Cluj-Napoca având deja un procent de acoperire de 40%.

„Pentru Bucureşti avem o rată de acoperire vaccinală de circa 33,8% din populaţia rezidentă, şi dacă eliminăm populaţia sub 16 ani avem o rată de acoperire vaccinală în momentul de faţă în Bucureşti de 40%, ceea ce înseamnă o rată suficient de bună şi cred că acest lucru, cel puţin parţial, explică şi evoluţia favorabilă a pandemiei la nivel naţional.

Pentru judeţul Cluj avem o rată de acoperire vaccinală de 30,2% şi, la fel, dacă ne uităm la populaţia eligibilă, mai mare de 16 ani, inclusiv, avem o rată de acoperire vaccinală de peste 35%, 35,7%. Vorbim de judeţ şi nu de Municipiul Cluj-Napoca. În Municipiul Cluj-Napoca, rata de acoperire vaccinală este de 40% în momentul de faţă”, a precizat Valeriu Gheorghiță, marți, într-o conferință de presă.

La nivelul județului Cluj, până luni seara au fost vaccinate 313.238 de persoane, dintre care 110.981 cu ambele doze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *