Se redeschid stadioanele și se vor organiza concerte și evenimente-pilot

Politica nationala

Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat, luni, la finalul ședinței de Guvern privind prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, că mai multe restricții vor fi parțial relaxate.

Astfel, s-adecis ca pe teritoriul României să poată fi organizate competiții sportive doar ca evenimente test/pilot, cu aprobarea CNSU, pe baza propunerii Ministerului Tineretului și Sportului cu avizarea Ministerului Sănătății. Participarea va fi permisă doar pentru persoanele vaccinate sau pentru cele care se află în perioada cuprinsă între zilele 15 – 90 ulterioare confirmării cu COVID-19, sau în cazul prezentării unui test PCR efectuat nu mai vechi de 72 de ore.

De asemenea, s-a mai adăugat, la solicitarea Ministerului Sănătății, și testul antigen efectuat cu 24 de ore înainte, de cineva autorizat.

Totodată, organizarea și desfășurarea activității în cinematografe, în instituții de spectacole sau organizarea concertelor să se poată desfășura cu participarea publicului peste 50% din capacitate, doar ca evenimente test sau pilot, cu aprobarea CNSU, pe baza propunerii Ministerului Culturii și cu avizul MS. Regulile privind testele PCR, antigen sau pentru persoanele bolnave în ultimele 90 de zile, rămân similare cu cele pentru evenimente sportive.

„Noi vorbim despre evenimentele test sau pilot, peste capacitățile maxime stabilite de incidențe. (…) Nu împărțim populația între vaccinați și nevaccinați, ci populație vaccinată sau testată sau persoane care au avut boala în ultimele 90 de zile, dar nu mai puțin de ultimele 15 zile. Nu vrei să te vaccinezi, te testezi, dar nu se poate spune că forțăm populația să vină doar vaccinată”, a precizat Arafat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *