La Cluj numărul persoanelor vaccinate împotriva COVID a ajuns la 400.000

Sanatate

La nivelul județului Cluj, numărul clujenilor care s-au vaccinat împotriva COVID-19 până acum a ajuns la aproape 400.000. Mii de clujeni vin la centrele de vaccinare să se imunizeze zilnic, nemaifiind nevoie de programare.

Numărul persoanelor vaccinate împotriva COVID-19 a ajuns sâmbătă după-amiază la 398.188. În cursul zilei de sâmbătă au fost imunizate 5.578 de persoane, dintre care 504 din rândul cadrelor medicale, 1.908 persoane care se încadrează în etapa a doua, 2.470 de persoane eligibile pentru vaccinare în etapa a treia și 696 de persoane, în centrul drive-thru, unde s-a ajuns la un total de 16.139 vaccinări în mașină.

De asemenea, sâmbătă a fost și ziua în care listele de așteptare de pe platforma de programare la vaccinare, pe care în urmă cu două luni mii de clujeni așteptau la rând să prindă un vaccin au intrat în istorie, fiind golite. În prezent, în Cluj, vaccinul este la liber, iar cei care doresc să se imunizeze trebuie doar să se prezinte într-un centru de vaccinare cu buletinul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *