Deputatul AUR Cluj, Ilie Coleșa, încalcă legea! A fost singurul oficial care a refuzat să poartă mască de Ziua Eroilor

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Ziua Eroilor a fost marcată joi, 10 iunie, la Cluj-Napoca, cu depuneri de coroane la Monumentul Ostaşului Român amplasat în Cimitirul Eroilor de pe Calea Turzii, în prezența autorităților locale și județene, dar și a parlamentarilor clujeni.

La evenimentul din Cimitirul Eroilor au luat parte primarul Emil Boc și viceprimarul Dan Tarcea, vicepreședintele CJ Cluj, Marius Mînzat, prefectul Tasnadi Istvan, precum și parlamentarii clujeni sau consilierii județeni.

Dintre parlamentarii clujeni, singurul ales local care a refuzat purtarea măștii de protecție a fost deputatul AUR Cluj, Ilie-Alin Coleșa, un anti-vaccinist convins, încălcând astfel legea în vigoare care impune obligativitatea purtării măștii în timpul unui eveniment public la care participă mai multe persoane.

Ziua Eroilor este celebrată în fiecare an odată cu sărbătoarea creştină a Înălțării Domnului, care marchează înălțarea la cer a lui Iisus Hristos, la 40 de zile de la Înviere.

Sărbătoare națională a poporului român, Ziua Eroilor este marcată prin organizarea de ceremonii militare și religioase dedicate memoriei celor căzuţi de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă, pentru credinţă, libertate, dreptate şi pentru apărarea ţării şi întregirea neamului. În această zi, în toate catedralele, bisericile, mănăstirile, cimitirele, troiţele şi monumentele închinate eroilor, din ţară şi din străinătate, sunt oficiate slujbe de pomenire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *