Senatorul Vasile Dâncu a făcut anunțul: Consiliul Național al PSD își începe activitatea în mod formal

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Consiliului Politic Național al PSD a aprobat, marți, 8 iunie, regulamentul de funcționare și organizare al Consiliului Național al partidului.

Astfel, senatorul clujean Vasile Dâncu, în calitate de președinte, a anunțat că, începând de marți, acțiunile Partidului Social Democrat, inclusiv cea parlamentară, vor fi coordonate pe principii de politici publice, se va începe reconstrucția partidului în teritoriu și se va iniția un dialog la toate nivelurile pentru a comunica valorile stângii.

„Este pentru prima dată când PSD experimentează o conducere colectivă, suntem o echipă pe în care fiecare își știe bine rolul. Partidul nostru este un partid deschis către toți românii care doresc să contribuie la dezvoltarea societății și la construcția României copiilor noștri.

Consiliul național al PSD reunește întreaga expertiză a membrilor și partenerilor doctrinei social democrate sub umbrela unei platforme de analiză, dezbatere și elaborare de programe și politici publice. Consiliul are rolul de a oferi soluții alternative programelor de guvernare, prin propunerile livrate de fiecare departament de lucru, pe domenii de activitate.

Consiliul Național activează de la acest moment ca un organism lucrativ care are ca obiectiv elaborarea de politici publice și proiecte în sensul redefinirii statului român și a modernizării României„, a declarat senatorul clujean.

Principalele direcții în care vor activa departamentele Consiliului Național:

• STRATEGII ȘI POLITICI PUBLICE pentru că avem nevoie de construcția continuă a unor politici publice adaptate realităților din România, din Europa și din lume. Toate propunerile de politici publice vor fi concretizate, cu sprijinul parlamentarilor noștri, în propuneri legislative.

• MONITORIZAREA GUVERNĂRII este atribut esențial al PSD în calitate de principal partid de opoziție. Departamentele sub care este organizat Consiliul Național reflectă într-o oarecare măsură structura guvernamentală, însă am dorit ca acestea să fie compatibile cu structura Comisiei Europene pentru a fi în consonanță cu politicile sectoriale la nivelul Uniunii.

• DIALOGUL între toate structurile partidului, între conducerea centrală, urmând să consolideze relația cu organizațiile și toți membri partidului printr-o comunicare structurată prin intermediul unor forumuri săptămânale. De asemenea, va fi lansat un dialog public deschis către societatea civilă, către mediul de business și cel universitar în vederea dezbaterii unor teme importante legate de dezvoltarea societății noastre. Vom lansa seria de dezbateri naționale FOCUS PE STÂNGA în cadrul cărora vom pune în discuție și reflecție teme ale stângii cu toți cei interesați, fiind deschise tuturor celor cred în puterea dialogului, inclusiv adversarilor politici.

• ATRAGEREA DE RESURSE UMANE este unul dintre obiectivele principale ale noului PSD. Suntem un partid deschis tuturor celor care împărtășesc valorile social-democrației și care cred că, prin activitatea lor, pot contribui la proiecte care să facă mai bună viața românilor. Deja sunt numeroși experți care participă la eforturile noastre de a sprijini și de a monitoriza elaborarea proiectelor pe care le-am început în Consiliul Național; ne dorim ca politicile publice cu care venim în fața românilor să fie susținute de argumente științifice și de date.

• AUDITUL ȘI EVALUAREA activității noastre. Introducem indicatori de performanță pe care îi monitorizăm în vederea identificării stadiului de dezvoltare a proiectelor, dar și pentru susținerea unei creșteri continue a competențelor personalului implicat în activitatea curentă.

Cele 26 de departamente de politici sunt:

DEPARTAMENTUL PENTRU ADMINISTRAȚIE PUBLICĂ ȘI DEZVOLTARE REGIONALĂ
DEPARTAMENTUL PENTRU ECOLOGIE ȘI PROTECȚIA MEDIULUI
DEPARTAMENTUL PENTRU AFACERI INTERNE
DEPARTAMENTUL PENTRU AGRICULTURĂ ŞI DEZVOLTARE RURALĂ
DEPARTAMENTUL PENTRU POLITICI FISCAL-BUGETARE
DEPARTAMENTUL PENTRU JUSTIŢIE ȘI LIBERTĂȚI CETĂȚENEȘTI
DEPARTAMENTUL PENTRU APĂRARE
DEPARTAMENTUL PENTRU INFRASTRUCTURĂ ȘI TRANSPORT
DEPARTAMENTUL PENTRU DIPLOMAȚIE COOPERARE INTERNAȚIONALĂ ȘI AFACERI EXTERNE
DEPARTAMENTUL PENTRU CULTE ȘI IDENTITATE NAȚIONALĂ
DEPARTAMENTUL PENTRU SĂNĂTATE
DEPARTAMENTUL PENTRU MUNCĂ ȘI JUSTIŢIE SOCIALĂ
DEPARTAMENTUL PENTRU MEDIA, DIGITALIZARE ŞI SOCIETATE INFORMAŢIONALĂ
DEPARTAMENTUL PENTRU TINERET
DEPARTAMENTUL PENTRU EDUCAȚIE FIZICĂ ȘI SPORT
DEPARTAMENTUL PENTRU CULTURĂ, INDUSTRII CULTURALE ȘI PATRIMONIU
DEPARTAMENTUL PENTRU APE ŞI PĂDURI
DEPARTAMENTUL PENTRU EDUCAŢIE NAŢIONALĂ
DEPARTAMENTUL PENTRU CERCETARE ŞI INOVARE
DEPARTAMENTUL PENTRU MEDIUL DE AFACERI ŞI ANTREPRENORIAT
DEPARTAMENTUL PENTRU ENERGIE
DEPARTAMENTUL PENTRU ECONOMIE ȘI TURISM
DEPARTAMENTUL PENTRU FONDURILE EUROPENE
DEPARTAMENTUL PENTRU ROMÂNII DE PRETUTINDENI
DEPARTAMENTUL PENTRU PARTENERIAT SOCIAL ȘI RELAȚIA CU MINORITĂȚILE
DEPARTAMENTUL PENTRU REVOLUȚIONARI ȘI EROI MARTIRI

Alături de departamente funcționează 3 departamente care se ocupă cu strategii, comunicare și logistică și 2 departamente pentru auditul intern și auditul resurselor umane. Le doresc succes tuturor colegilor și le mulțumesc tuturor celor care se vor implica alături de noi în reconstrucția stângii românești!”, a transmis parlamentarul social-democrat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *