Orban, atac la baionetă împotriva lui Vasile Dâncu: „Sondorii de casă ai PSD care intoxică media şi opinia publică cu sondaje măsluite”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Președintele PNL, Ludovic Orban, a avut o replică acidă împotriva senatorului clujean Vasile Dâncu, care este și președintele Consiliului Național al PSD.

Liderul liberal susține că PNL a câştigat alegerile locale parţiale de duminică cu 40,5%, iar social-democraţii au avut un scor de puţin peste 39%.

Am venit să dau această declaraţie pentru că am văzut că unii au proclamat, în mod fals, victoria în alegerile locale şi aş vrea să spunem lucrurile aşa cum sunt. Conform datelor de la AEP şi numărătorii paralele efectuate de către PNL, PNL a câştigat alegerile locale anticipate care au avut loc duminică în cele 36 de localităţi. Un număr de peste 35.000 de voturi comparat cu un număr de aproximativ 34.500 voturi luate de PSD. În ceea ce priveşte numărul de primari, PNL a câştigat 15 primării. De asemenea, am câştigat alegerile la Consiliul Local Cojasca (judeţul Dâmboviţa – n.r.)”, a declarat Ludovic Orban, luni la Parlament, potrivit news.ro.
 
Referitor la procentul PNL la alegerile locale parţiale, Orban a spus că „domnul Dâncu, sondorii de casă ai PSD care intoxică media şi opinia publică cu sondaje măsluite ar putea să îşi bage sondajele în sertarele PSD”.
 
Ca procent, PNL a obţinut la aceste alegeri locale 40,5%, în timp PSD a obţinut 39 virgulă ceva la sută. În ceea ce mă priveşte, că am văzut că sunt comentarii legate de subiect, am fost în precampanie sau campanie în 22 de localităţi din 36 şi evident am fost alături de candidaţii PNL”, a completat liderul liberalilor.

Aş vrea să fac şi o analiză calitativă legată de localităţile în care s-au organizat alegerile. PSD a deţinut primăriile în 22 de localităţi, din localităţile în care s-au organizat alegeri anticipate. De asemenea, avea majoritate în Consiliul Local Cojasca. În urma alegerilor, PNL a reuşit să câştige alegerile pentru Consiliul Local din Cojasca cu o diferenţă clară, lucru care reprezintă o premieră în ultimii 31 de ani. Practic e prima oară când PNL reuşeşte să câştige alegerile în comunca Cojasca, Dâmboviţa. Am câştigat alegerile şi în alte cinci localităţi, alegerile pentru primari, în localităţi unde erau primari PSD înainte de aceste alegeri.

Vă dau ca exemplu Braniştea din judeţul Dâmboviţa, unde s-a vacantat funcţia de primar pentru că domnul Marian Ţachianu, după ce s-a ales primar îmn 27 septembrie, a candidat la parlamentare şi s-a ales parlamentar şi a crezut că poate să lase moştenire în familie Primăria comunei Braniştea. Uite că nu a putut să lase moştenire de familie şi alegerile au fost câştigate de PNL în Braniştea. Am câştigat pentru primar oară în ultimii 31 de ani alegerile locale în Vicovu de Sus (judeţul Suceava – n.r.). După o dominaţie de tip Lukaşenco a unui primar PSD care a stat 24 de ani şi dacă mai puneţi cei 4 ani în care a fost viceprimar – 28 de ani în fruntea Vicovu de Sus. Am mai câştigat alegerile în Gorj, la Bumbeşti Pitic, tot după primar PSD. Am câştigat alegerile la Voitej în judeţul Timiş„, a mai explicat Orban. 
 
Purtătorul de cuvânt al PSD Ştefan Radu Oprea a afirmat că rezultatul alegerilor locale parţiale reconfirmă faptul că social-democraţii au câştigat mai multe primării decât toată coaliţia aflată la guvernare şi anume 17 primării din cele 35 şi trei oraşe din şase. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *