Boc îi amenință cu demisia pe directorii școlilor clujene care refuză să deschidă curțile în afara orelor de curs

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Primarul Emil Boc a susținut, miercuri, înaintea ședinței Consiliului Local, că există o HCL din 2009 care prevede permiterea accesului elevilor în curțile școlii și în afara orelor de curs, iar directorii unităților de învățământ care nu se conformează vor fi demiși.

Avem o hotărâre de Consiliu Local din 2009 legată de curțile școlilor, prin care se aprobă accesul liber al elevilor inclusiv sâmbăta, duminica și în timpul vacanței. Ce poate fi mai clar decât atât, e negru pe alb„, a spus Emil Boc, miercuri, în cadrul ședinței de Consiliu Local.

Primarul a stabilit cu inspectorul școlar general din cadrul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Cluj, Marinela Marc, ca la evaluarea directorilor din august și septembrie, să se țină cont de respectarea acestei hotărâri, iar cei care nu o respectă să fie demiși.

Să nu mai fie sfidată hotărârea de unii directori din oraș! Sportul are multe beneficii și trebuie încurajat prin orice mijloc cu putință, mai ales că România are cea mai mare rată de obezitate la adolescenți din Uniunea Europeană, așa îmi închei pledoaria pentru sport”, a spus edilul.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *