Buletinul electronic a fost lansat la Cluj

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a spus într-o conferinţă de presă că a ales Cluj-Napoca pentru a implementa proiectul pilot privind cărţile electronice de identitate deoarece a găsit aici deschidere din partea autorităţilor.

 Bode a prezentat, luni, la ora 11.00, proiectul pilot de introducere a cărţilor de identitate electronice.

„Azi dăm startul emiterii cărţilor de identitate electronică în cadrul unui proiect pilot pentru care ales municipiul Cluj-Napoca. Am găsit aici deschidere din partea domnului primar Emil Boc şi din partea echipei sale pentru implementarea acestui proiect pilot. Le mulţumesc pentru interesul manifestat pentru acest proiect pilot.. Mulțumesc echipei tehnice a MAI care, în colaborare cu partenerii instituţionali, a pus în practică, prin forţe propriii, acest proiect pilot”, a declarat ministrul Bode.

Cartea electronică de identitate va fi emisă, începând de astăzi, în număr limitat, conform obligaţiilor europene. Se estimează că în acest an vor fi emise aproximativ 5.000 cărţi de identitate electronice. Primii care vor intra în posesia noilor documente sunt clujenii. România este obligată să emită cartea electronică de identitate începând cu data de 2 august 2021, conform Regulamentul (UE) 2019/1157.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *