Un lider al senatorilor liberali sugerează că serviciile de informaţii se implică în lupta pentru şefia PNL

Politica nationala

Liderul senatorilor PNL, Virgil Guran, susţinător al lui Ludovic Orban la Congresul din septembrie, a declarat, într-un interviu la RFI, că există temerea că în cursa internă se implică şi anumite organisme care nu au ce căuta în această competiţie politică. Această idee a fost lansată de curând de către Ludovic Orban.

Comentând declaraţiile liderului PNL, Guran a menţionat că preşedinţii de filiale se tem că s-ar putea să se inventeze anumite probleme pentru unii dintre ei. Cât despre cine sunt cei care, potrivit lui Orban, „sucesc mâini la spate, care umblă la scheletele din dulap ale unora şi altora”, Guran a sugerat că serviciile de informaţii sunt cele care se implică în lupta internă pentru şefia PNL, scrie Epoch Times.

Redăm un fragment din interviul acordat de Guran la RFI.

Virgil Guran: Există de regulă în România, din păcate, a existat un obicei să se mai implice şi… hai să zicem anumiţi oameni care deţin informaţii reale sau ireale, oameni care mai încearcă să forţeze nota. Cu alte cuvinte, după cum vedeţi, mai apar în această perioadă preşedinţi de organizaţii cărora li se scoate câte un dosar vechi-vechi sau chiar ceva nou şi pueril deocamdată. Există această temere că se implică şi anumite organisme care nu au ce căuta în această competiţie politică.

Reporter: Adică DNA?

V.G.: Nu neapărat DNA-ul.

Rep.: Serviciile de informaţii?

V.G.: Este posibil la un moment dat şi acest lucru, dar într-adevăr, acest lucru trebuie probat. Eu cred că mai mult, Ludovic a atras atenţia că nu trebuie să se întâmple ceea ce trebuie să recunoaştem că în România s-a mai întâmplat în trecut şi că nu este bine în momentul de faţă să se întâmple. Deocamdată nu am văzut să aibă probleme deosebite anumiţi preşedinţi de judeţe, dar se tot vehiculează această idee. Sper să rămână la statutul de discuţii şi nu ceva concret. Ar fi păcat pentru democraţia României.

Rep.: Unde se vehiculează?

V.G.: După cum vedeţi şi în presă şi în partid, în mod deosebit. Deci sincer, există discuţii între noi, între preşedinţi, că s-ar forţa nota, că… vin tot felul… dar eu sper să fie pure speculaţii, tot felul de ameninţări, că s-ar putea să se inventeze la un moment dat anumite probleme pentru preşedinţii de organizaţii, dar eu cred cu tărie că sunt pure speculaţii.

Rep.: Dar această poziţie seamănă foarte mult cu cea a fostului preşedinte al PSD Liviu Dragnea, care vorbea acum câţiva ani de statul paralel, de ingerinţele serviciilor secrete şi aşa mai departe. Vă sună cunoscut?

V.G.: Da, într-adevăr. Eu spun şi am curajul să spun că au existat în trecut astfel de implicări şi s-a dovedit, ce să mai… că aţi văzut cazuri de notorietate în privinţa DNA-ului şi a serviciilor, cu anumiţi conducători de acolo, care au fost şi destituiţi la un moment dat şi acest lucru trebuie să înceteze, pentru că într-o ţară normală nu se întâmplă aşa ceva şi de asta au ajuns să se dezvolte, să existe o democraţie. La noi, în România, din păcate, câte un om care are personalitate, care încearcă să facă ceva, i se găseşte imediat ceva, ca să fie denigrat, chiar dacă se dovedeşte peste un anumit timp că nu este real, de multe ori îi întrerupe cariera politică sau chiar omul renunţă, fiind efectiv scârbit de ceea ce se întâmplă.

Reamintim că, duminică, prezent la Focşani la alegerile pentru PNL Vrancea, liderul formaţiunii Ludovic Orban a acuzat că persoane din afara PNL „îşi bagă coada” în democraţia internă a partidului şi folosesc mijloace nedemocratice.

”Le atrag atenţia celor din exteriorul Partidul Naţional Liberal care îşi bagă coada, de două luni, în democraţia internă, care folosesc instrumente nedemocratice, care sucesc mâinile la spate, care arată pisica, care umblă la scheletele din dulap ale unora şi altora, că nu cedez. Exact ca la Mărăşeşti, Mărăşti şi Oituz. Indiferent câţi vor fi în jurul meu, voi da bătălia până la capăt. Şi voi da bătălia cu toată forţa pe care o am, voi da bătălia pentru Partidul Naţional Liberal, voi da bătălia pentru România! Îmi doresc un partid Naţional Liberal liber, cu oameni pe propriile picioare, care decid conform propriilor conştiinţe şi conform propriei evaluări şi discernământ.

Îmi doresc un Partid Naţional liberal în slujba României, care să nu trădeze niciodată interesele fundamentale ale ţării pe care o iubim, îmi doresc un PNL care să aibă forţa şi curajul să ia toate deciziile să ducă România spre destinul pe care îl merită, printre cele mai puternice ţări din Europa! Aşa să îmi ajute Dumnezeu”, a declarat Ludovic Orban, la Focşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *