Campanie dură în PNL. Emil Boc, atacat de Violeta Alexandru: „Îi făcea plăcere să umilească atât un om cât şi funcţia de Preşedinte al PNL”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Lupta pentru șefia PNL dintre Florin Cîțu și Ludovic Orban se întețește, iar fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, a lansat un atac dur la mai mulți primari și președinții de consilii județene, la finalul alegerilor interne din organizațiile PNL, pentru modul cum au tratat un președinte PNL, cu trimitere la momentul când Ludovic Orban a fost abandonat la Cluj, în fieful lui Emil Boc.

Reamintim că, la Cluj, preşedintele PNL, Ludovic Orban, s-a trezit singur pe primul rând de scaune de la şedinţa de alegeri a filialei după ce premierul Cîţu şi-a chemat susţinătorii alături de el pe scenă. Imaginea a fost imortalizată şi apoi publicată pe Facebook.

„După ce s-a încheiat seria conferinţelor judeţene de alegeri, printre altele, câteva lucruri mi-au rămas în minte.

Pentru România:

– Faptul că în România anului 2021 primarii şi preşedinţii de consilii judeţene sunt (financiar/decizional) atât de dependenţi de bunăvoinţa Guvernului, umilitor de dependenţi este grav pentru România. Ştiu că au fost interminabile discuţii (dându-se exemple la extremă) despre cât sunt de (în)capabili primarii să gestioneze resurse şi procese, inclusiv să coordoneze activitatea unor structuri (pe multe ale Guvernului eu le văd pur şi simplu desfiinţate pentru că merg contra procesului necesar de descentralizare) de parcă nu se face politică în plan central după cum se face şi în plan local.

Responsabilitate există şi la centru şi pe plan local, la fel şi în cazul, nedorit, în care apare iresponsabilitatea. Nu ar trebui să dea nicio satisfacţie a exercitării puterii politicienilor din arcul guvernamental faptul că, în 2021, vin primarii şi stau la uşi pentru proiectele lor de dezvoltare/pentru realizarea de investiţii. Ar trebui să se simtă jenaţi că îi umilesc pe aceşti oameni care reprezintă comunităţi în mod direct. Arată ca o putere exercitată de oameni politici mici. În general, mă refer. Chiar dacă le vorbesc frumos, tot asta înseamnă. Eu sper că primarii şi preşedinţii de consilii judeţene să aibă mai multă încredere în ei şi îmi doresc să se respecte mai mult pentru că merită să fie respectaţi. Pentru că sunt cel puţin la fel de capabili dacă nu mai capabili decât suntem noi, cei de la Bucureşti. Sunt pentru o descentralizare accelerată şi semnificativă a resurselor/puterii de decizie.

Aud că în loc să subţiem administraţia centrală o încărcăm şi iată cum se măresc cheltuielile la Bucureşti. Nu este în regulă.

Pentru PNL:

– Dintre toate conferinţele judeţene de alegeri văzute (şi nu au fost puţine; unele foarte bine organizate, ar fi putut lua lecţii inclusiv Secretariatul general al PNL Bucureşti, divizat exact înainte de alegeri), organizarea făcută la aceste alegeri interne de către echipa PNL Cluj (mă refer la celebra scenă cu izolarea intenţionată a Preşedintelui PNL pentru a sugera că a rămas singur) mi s-a părut, pur şi simplu, urâtă.

Nu mă aşteptam la domnul Emil Boc. Domnia sa ştie că genul acesta de gesturi făcute de lideri importanţi ai partidului modelează noile generaţii de politicieni. Mi s-a părut că, în numele unei dorinţe de răzbunare, îi făcea plăcere să umilească atât un om cât şi funcţia de Preşedinte al PNL. Eu îmi concentrez energia pe lucrurile de construcţie, investesc cât pot în formarea tinerilor lideri politici şi probabil că de aceea am dat importanţă acestui moment care mi-a rămas în memorie. După cum mi-au rămas şi conferinţele în care totul a decurs atât de civilizat. Ca la liberali”, scrie, pe Facebook, Violeta Alexandru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *