Mircea Abrudean: „Funcţionarii publici din prefecturi au cele mai mici salarii din administraţie”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Secretarul general adjunct al Guvernului, fostul prefect al Clujului, Mircea Abrudean, a declarat, miercuri, că funcţionarii publici din prefecturi au cele mai mici salarii din administraţie.

Abrudean a afirmat, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţii administraţiilor publice locale din judeţul Botoşani, că există inechităţi în ceea ce priveşte nivelul salariilor din administraţie, precizând că în aparatul Secretariatul General al Guvernului sunt salarii mai mici decât în administraţia locală.

„Am fost prefect de Cluj înainte. Colegul meu prefect ştie foarte bine. Salariile cele mai mici în administraţie sunt în prefecturi. Asta cred că ştiţi. Dacă nu ştiţi, vă spun eu. Colegii care vă verifică legalitatea au salarii mult mai mici decât colegii dumneavoastră din primărie care elaborează acele documente. Sunt nişte inechităţi aici, care trebuie puse la punct, că nu este normal să ai un jurist în prefectură, care îşi dă avizul de legalitate pe o dispoziţie prin care primarul angajează, de exemplu, un consilier în primărie cu un salariu aproape dublu decât are el. Şi aici dăm naştere la tot felul de lucruri care nu sunt normale”, a precizat Abrudean, conform Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *