Ministrul Muncii, Raluca Turcan: „Clujul, exemplu când vorbim de investiții, numărul locurilor de muncă și nivelul de trai”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Ministrul Muncii, Raluca Turca, a fost prezentă la Cluj, pentru inaugurarea unei noi unități de producție Bosch. Aceasta susține că valoarea investiţiilor publice făcute de Guvern în prima jumătate a anului este de 21,35 de miliarde de lei, cu 32,4% mai mult decât anul trecut.

„Clujul este unul dintre primele exemple care ne vin în minte atunci când vorbim despre legătura dintre investiții, numărul și calitatea locurilor de muncă și nivelul de trai. Am vizitat astăzi patru companii importante din județ: MG TEC Industry din Dej, Farmec, De`Longhi România și Bosch, unde am participat la inaugurarea unei noi investiții a companiei, care se află în prezent pe locul al șaptelea în topul celor mai atractivi angajatori din România.

Până în prezent, acest Guvern are o cifră-record pentru investițiile publice în România: 21,35 de miliarde de lei în primele 6 luni, în creștere cu 32,4%, comparativ cu anul trecut, una dintre cele mai scăzute rate a șomajului din UE (7,3% din populaţia activă în mai conform Eurostat) și 120.000 noi locuri de muncă de la începutul anului până acum. În plus, am menținut un dialog permanent cu mediul de afaceri din toată țara, pentru a ne asigura că măsurile pe care le implementăm răspund în mod real nevoilor existente pe piața muncii”, a declarat Raluca Turcan. 

Ministrul Muncii le-a transmis angajatorilor că Inspecţia Muncii a demarat o campanie de combatere a muncii nedeclarate şi subdeclarate.

„Vom continua să sprijinim companiile, prin instituţiile care ţin de Ministerul Muncii, pentru a ne asigura că răspundem nevoii de a avea forţă de muncă bine calificată în România, dar şi flexibilitate şi corectitudine în relaţiile dintre angajaţi şi angajatori. Am demarat, prin Inspecţia Muncii, o campanie prin care să combatem munca nedeclarată şi subdeclarată, care afectează calitatea vieţii pentru angajaţi şi mediul concurenţial pentru angajatori. De asemenea, prin Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, ne-am stabilit drept obiectiv să creştem nivelul calificării şi pregătirii forţei de muncă pe care o caută angajatorii. România anului 2021 înseamnă altă etapă de profesionalizare, cu alte cerinţe pe piaţa muncii, iar Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă trebuie să fie prima instituţie care să cunoască nevoia locală de forţă de muncă a companiilor şi să se adapteze noilor cerinţe”, a notat Raluca Turcan.

Ministrul Muncii a participat, la Cluj, la inaugurarea celei de-a treia unităţi de producţie din cadrul fabricii Bosch.

„Clujul este unul dintre primele exemple care ne vin în minte atunci când vorbim despre legătura dintre investiţii, numărul şi calitatea locurilor de muncă şi nivelul de trai. Am vizitat astăzi patru companii importante din judeţ: MG TEC Industry din Dej, Farmec, De’Longhi România şi Bosch, unde am participat la inaugurarea unei noi investiţii a companiei, care se află în prezent pe locul al şaptelea în topul celor mai atractivi angajatori din România. (…) Vizita de astăzi, din judeţul Cluj, mi-a reconfirmat totodată că acolo unde Guvernul, primarii şi Consiliile Judeţene pun umărul împreună pentru a susţine investiţiile companiilor, cele care au de câştigat sunt comunităţile. Iar lucrul acesta se vede nu doar în Cluj-Napoca, ci şi în alte localităţi din judeţ. (…)”, a precizat Raluca Turcan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *