Dacian Cioloș, mesaj pentru secretarii de stat demişi de Cîţu: „Sunteţi victime ale unui premier care abuzează de o funcţii de stat”

Politica nationala

Copreşedintele USR-PLUS Dacian Cioloş le-a transmis secretarilor de stat demişi de premierul Florin Cîţu că sunt „victime ale unui prim-ministru care abuzează de o funcţie”.

Într-o postare publicată miercuri seara pe Facebook, Cioloş le transmite „colegilor din administraţie” că aceştia nu au făcut nimic greşit şi că îşi vor putea continua activitatea după ce premierul „va lua o pauză de guvernare”.

„Aş vrea să le transmit câteva gânduri colegilor din administraţie care au fost sau vor fi demişi de premierul Cîţu în aceste ore. Am trăit şi eu, în 2016, împreună cu toată echipa din guvernul pe care l-am condus, frustrarea şi sentimentele care vă apăsă acum pe voi. Nu e simplu, ştiu ce aţi făcut în aceste luni, cu ce dedicare şi speranţe v-aţi început mandatele şi de ce greutăţi v-aţi lovit. Ştiu şi că nu v-a fost simplu să renunţaţi la alte angajamente pentru a intra într-o administraţie care se opune reformelor şi stilului nostru de lucru. Nu aţi făcut nimic greşit! Dimpotrivă, sunteţi victime ale unui prim-ministru care abuzează de o funcţie pe care o ocupă şi cu voturile noastre şi cu care de ceva vreme nu se mai poate lucra în interesul cetăţenilor. Credinţa mea este că nu peste mult timp el va fi cel care va lua o pauză de guvernare şi voi veţi face ce aţi început cu profesionalism. Vă mulţumesc şi sper să vă revăd la lucru cât mai repede în aceeaşi coaliţie, dar cu un alt premier”, a scris Cioloş pe platforma de socializare.

Declaraţiile copreşedintelui USR PLUS vin în contextul în care premierul Florin Cîţu i-a destituit, miercuri seara, pe secretarii de stat ai USR PLUS. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial.

În momentul în care ai negociat cu AUR şi cu PSD, nu pot să am secretari de stat în ministere, pentru că eu nu ştiu ce interese vor reprezenta acolo, ale AUR, ale PSD”, a afirmat şeful executivului miercuri seara la Digi24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *