Raed Arafat: „Ca să avem „liniște”, procentul vaccinărilor ar trebui să ajungă la 70%. Noi suntem încă la 30%”

Sanatate

Şeful DSU, Raed Arafat, a declarat că procentul persoanelor vaccinate împotriva COVID în România ar trebui să ajungă la 70% pentru a avea „liniște”, așa încât „să ştim că nu avem impact serios pe sistemul sanitar”.

Arafat a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, la ce procentaj de vaccinaţi ar trebui să ajungă România, astfel încât să se renunţe la certificatul verde COVID și la restricţiile actuale.

„Ţările, afară, nu prea au renunţat la certificatul verde, cam tot îl folosesc, în mare parte dintre ele, să zicem, ţările europene, dar procentul, pentru a avea linişte, să zicem, să ştim că nu avem impact serios pe sistemul sanitar, rămâne procentul de 70%. Cu cât varianta e mai uşor de răspândit, cu atât procentul trebuie să fie ceva mai ridicat. Noi suntem totuşi încă la aproximativ 30%. Suntem, împreună cu Bulgaria, reprezentăm chiar coada la numărul şi procentul vaccinaţilor şi cred că plătim la acest moment preţul pentru acest lucru”, a afirmat Raed Arafat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *