Orban și-a depus demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Politica nationala Slider

Ludovic Orban a anunțat miercuri că și-a scris demisia și a înaintat-o către Biroul Permanent al Camerei Deputaților, scrie Mediaax.  El a argumentat că a anunțat demisia pentru că nu poate gira această funcție, considerând că nu nu mai are legitimitate si atacă  „gruparea demolatoare” girată de Cîțu și Klaus Iohannis.

„Demisionez din mai multe motive. În primul rând pentru faptul că am anunțat această demisie ca urmare a faptului că eu consider că pentru a putea gira astfel de funcții în statul român, dacă ești om de stat, nu poți să girezi astfel de funcții decât dacă beneficiezi de legitimitate, iar legitimitatea este conferită de votul cetățenilor care este acordat către formațiunile politice care se rpezintă în alegeri. Atâta timp cât eu astăzi nu mai sunt președinte PNL, consider că nu mai pot exercita această funcție”, a spus Orban.

Acesta adaugă că motivul principal al demisiei constă în faptul că nu mai poate fi părtaș cu decizii luate de o conducere instalată „cu forța” în fruntea PNL, „decizii care nu mai au nicio legătură cu angajamentele luate de PNL în campania electorală pentru alegerile parlamentare”.

Orban a mai spus că demisia reprezintă „o eliberare” și „un nou început” pentru că e liber să reprezinte voința românilor care au ales PNL, mai scrie Mediafax.

Reamitim că 41 de parlamentari sunt cu Orban, printre ei clujenii Sabin Sărmaș și Adrian Oros, și l-au propus premier pe Orban președintelui IOhannis dar acesta este în relații înghețate cu liderul liberal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *