Clujeanul Adrian Oros rămâne ministrul Agriculturii după ce și-a retras demisia din Guvern: „Fermierii nu trebuie să fie afectaţi de criza politică”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Ministrul demisionar al Agriculturii, Adrian Oros, și-a retras demisia din Guvernul Cîțu, precizând că este oricum pentru o perioadă scurtă şi că fermierii nu trebuie să fie afectaţi de criza politică.

Surse din conducerea PNL au declarat pentru news.ro că ministrul Agriculturii îşi va revalua demisia din funcţie.
 
Ministrul, susţinător al fostului lider Ludovic Orban, şi-a dat demisia din Guvern pe 27 septembrie, imediat după Congresul PNL, dar se pare că a fost rugat să revină asupra ei și să rămână.
  
„Fermierii nu trebuie să fie afectaţi de criza politică. Am sperat că vor numi pe altcineva  şi că activitatea va continua fără şocuri inutile”, a afirmat senatorul PNL de Cluj.
 
Pe 27 septembrie, Oros anunţa că demisionează din funcţie, pentru că, pentru premierul Florin Cîţu, agricultura şi industria alimentară nu au fost niciodată priorităţi. 
 
Clujeanul a arătat că bugetul MADR pentru anul 2021 reprezintă 60% din execuţia bugetară a anului 2020, cu efecte asupra programelor aflate în derulare, iar la rectificarea bugetară, MADR a primit o sumă infimă, absolut insuficientă. 2, în timp ce, în PNRR nu a fost cuprins niciun proiect major pentru agricultură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *