Şefa Senatului: „Refuzul PNL de a reface coaliţia adânceşte criza, iar USR nu poate gira acest blocaj politic”

Politica nationala

Preşedinta Senatului, Anca Dragu, a declarat, duminică, faptul că România are nevoie în acest moment de un Guvern cu puteri depline şi că, din acest motiv, Cabinetul Cioloş va merge în Parlament cu un program de guvernare concentrat asupra gestionării crizei sanitare şi crizei preţurilor la energie. În plus, Dragu îi acuză pe liberali că adâncesc criza politică actuală.

„România are nevoie urgent de un guvern cu puteri depline, iar USR PLUS este pregătit să vină cu soluţii. Din păcate, refuzul PNL de a reface coaliţia nu face decât să adâncească această criză, iar USR nu poate gira acest blocaj politic. De aceea, Cabinetul Cioloş va merge în Parlament cu un program de guvernare concentrat asupra gestionării crizei sanitare şi crizei preţurilor la energie. Noi, USR, nu facem politică aşa cum se aşteptau mulţi, nu ştim să facem jocuri ascunse şi nici să dăm curs intereselor din culise. Ştim că trebuie să fim responsabili, serioşi şi predictibili.

Tocmai de aceea am reacţionat atunci când principiile noastre au fost încălcate, chiar dacă ştiam că vom risca să fim criticaţi. Pentru că e normal să îţi asumi critici din partea oamenilor atunci când faci parte dintr-o echipă de guvernare. Nu am avut în minte câştiguri politice atunci când am luat deciziile în partid, am ştiut doar că trebuie să fim corecţi, că aşa s-a născut acest partid, din revoltă şi dorinţa transparenţei, şi nu ne-am abătut de la calea pe care am ales-o”, a precizat şefa Senatului pe pagina sa de Facebook.

Potrivit Ancăi Dragu, premierul desemnat Dacian Cioloş este unul dintre puţinii politicieni capabili să prioritizeze responsabilitatea guvernării ţării în faţa carierei personale.

„Nu pentru funcţii şi carieră a făcut acest gest, ci pentru principiul corectitudinii. Rămânem dedicaţi reformelor pe care le-am început. Nu avem timp de pierdut”, a conchis Dragu.

Remarcile preşedintei Senatului vin în contextul în care apelurile USR lansate către liberali pentru ca PNL să vină la negocieri în vederea refacerii coaliţiei de guvernare au rămas fără o reacţie pozitivă din partea partidului condus de Cîţu.

„Până duminică, dacă PNL e în continuare interesat de discuţii, ştie unde să ne găsească, oricum noi mergem înainte şi, până la începutul săptămânii viitoare, vom face o propunere în Parlament indiferent ce se întâmplă. România are nevoie urgentă de un guvern cu puteri depline. Nu cred că este momentul acum să stăm şi să pansăm tot felul de ego-uri rănite, important e să discutăm şi noi asta am şi propus, şi să oferim soluţii. Nu e PNL pregătit să ofere soluţii, nicio problemă, USR va face acest lucru şi ne vom asuma mandatul pe care l-am luat până la capăt. Până duminică după-amiază, PNL ştie unde să ne găsească în cazul în care au alte idei prin care să găsim formule de lucru împreună acum şi nu mai târziu. E o urgenţă acum să oferim soluţii”, a afirmat Dacian Cioloş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *