Cioloş, înainte de consultările de la Cotroceni: „USR nu va susţine un Guvern minoritar PNL-UDMR”

Politica nationala Slider

Liderul USR, Dacian Cioloş, a anunţat joi, înainte de consultările de la Cotroceni, că partidul pe care îl conduce pledează în continuare pentru refacerea coaliţiei de guvernare de dreapta şi a subliniat, în acelaşi timp, că nu va susţine un Guvern minoritar PNL-UDMR.

„Avem nevoie de soluţii, de un guvern care să aplice măsuri ferme pentru a scoate ţara din criză. Din punctul nostru de vedere, acest lucru se poate face reconstruind coaliţia, deci asta presupune ca astăzi să avem pe masă o propunere de premier alta decât Florin Cîţu. Noi mergem nu doar cu această idee ci şi cu propuneri de măsuri concrete, foarte clare pentru ceea ce e de făcut. Ieri seara, preşedintele Iohannis a anunţat unele măsuri din cele anunţate de noi. Acesta e mesajul cu care vom merge noi, o propunere de premier în măsură să reformeze coaliţia şi noi suntem în măsură să reîncepem discuţia imediat, cu program de guvernare şi măsuri clare. Aşteptăm deci consultările şi, cum am spus, USR e gata să meargă la masa discuţiilor cu propuneri concrete”, a declarat Cioloş.

Întrebat dacă va vota un guvern minoritar PNL-UDMR, Cioloş a negat.

„Nu putem să susţinem un guvern minoritar câtă vreme putem construi unul majoritar în jurul unui program de reformă. (…) Vom vota un guvern din care să facem şi noi parte. România are nevoie de un guvern cu puteri depline, un guvern minoritar nu e unul cu puteri depline pentru că nu poate trece proiecte de Parlament„, a răspuns Cioloş.

În acelaşi timp, liderul USR le-a amintit liberalilor, despre care se spune că vor să refacă USL, ce consecinţe dezastruoase pentru ţară a avut un astfel de demers acum ceva vreme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *