Patriarhul Daniel, mesaj către credincioși: Respectați sfatul medicilor și măsurile sanitare

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Sanatate Slider

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Daniel, a transmis, vineri, la pelerinajul din București, organizat de Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou și Sfântul Cuvios Ioan Iacob de la Neamț, un mesaj către credincioși, de a respecta „cu strictețe” sfatul medicilor și măsurile sanitare, scrie Mediafax.

Mesajul așteptat de o mare parte a societății ortodoxe a fost transmis, vineri, de Patriarhul Bisericii Ortodoxe din România, Prefericitul Daniel. Mesajul a fost spus la pelerinajul de Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou și Sfântul Cuvios Ioan Iacob de la Neamț.

„Iubiți pelerini, viaţa şi sănătatea sunt daruri ale lui Dumnezeu pe care noi trebuie să le păstrăm şi să le cultivăm cu multă rugăciune, smerenie şi multă grijă, respectând cu strictețe sfatul medicilor şi măsurile sanitare hotărâte de autoritățile competente”, este mesajul către pelerini transmis de Patriarh și publicat de basilica.ro.

Acesta le-a mai spus credincioșilor să se roage pentru ca Dumnezeu să ocrotească poporul şi „pe toţi oameni de orice primejdie, dar mai ales de boli molipsitoare şi aducătoare de moarte”.

 

Programul sărbătorii Sfântului Dimitrie din acest an nu include absolut nicio procesiune cu participanți. Sâmbătă, Sfintele Moaște vor fi mutate in baldachinul de pe esplanada Catedralei din Capitală, dar tot fără procesiune, au transmis reprezentanții BOR.

Evenimentul derulat pe parcursul mai multor zile exclude orice risc de aglomerație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *