Adriana Cristian, consilier local USR: „Noi rămânem singurul partid de centru-dreapta, despre PNL nu putem spune că mai are valori liberale. Chiar, ce valori mai are acest partid?”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Invitată în emisiunea online Clujul Politic LIVE! de marți dimineață, 9 noiembrie, consilierul local USR Adriana Cristian s-a declarat extrem de dezamăgită de modul cum a ales PNL să formeze o alianță cu PSD pentru guvernare. Aceasta a precizat că deși România se află într-o criză sanitară fără precedent și suntem pe primul loc la numărul de morți, noi avem timp să facem un balet politic o lună de zile.

„Mie mi se pare foarte rușinoasă această decizie. Domnul Dacian Cioloș spunea ieri că pe el nu îl mai surprind foarte multe lucruri de la politica românească, pe mine încă câteva mă surprind, iar acesta a fost unul dintre ele, pentru că nu înțeleg sincer de ce ne-a trebuit o lună să recunoaștem ceea ce era evident, nu ne voiau la guvernare și voiau să meargă cu PSD, au murit o groază de oameni, ne-am afundat într-o criză mai mult decât înainte și toate acestea pentru un joc politic.

Este rușinos din acest punct de vedere de situația în care suntem la nivel european, suntem țara cu cei mai mulți morți din Europa, la nivel mondial suntem între primii, iar noi avem timp de balet politic o lună de zile. Dacă știam că asta vor ar fi trebuit să fie onești și să vină în fața tuturor și să spună, nu mai vrem să guvernăm cu USR-PLUS, nu vrem să facem reforme cu adevărat, vrem să mergem împreună cu PSD și să luăm banii din PNDL 3.

Noi am ieșit de la guvernare atunci când am realizat că nu se mai poate cu o mimare a reformelor, iar PNDL 3, pentru că asta este, degeaba îi spunem noi Anghel Saligny și îi dăm nume frumoase. Este o mare rușine care a început odată cu PSD-ul, care a făcut acel PNDL 1, PNDL 2 și acum suntem în PNDL 3. Toate statisticile ne arată că a fost o rețea clientelară.

Asta e problema, că ne batem joc de români și facem acest balet politic o lună de zile. Din punctul meu de vedere, în sfârșit măștile au căzut, iar această propoziție arată cel mai realitatea din România.

Dacă ne uităm la declarațiile lor că nu mai demult de o lună domnul președinte ne spunea că nu există rău mai mare decât PSD-ul, iar în urmă cu an PNL-ul ne spuneam că ei sunt singurul partid care ne vor scăpa de PSD și drept urmare de cel mai mare rău pe care l-a avut vreodată România. Și iată că la nici un an, USL 2 este din nou împreună, ceea ce va face să se afunde și mai mult cele două partide într-o mocirlă rușinoasă.

Noi ne pregătim să le spunem oamenilor că singurul partid de centru-dreapta suntem noi, pentru că PNL-ul nu mai putem spune că are valori liberale. Chiar, ce valori mai are acest partid?”, a declarat Adriana Cristian la Clujul Politic LIVE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *