Ministerul Sănătăţii nu are bani de salarii în decembrie pentru 74.000 de angajaţi

Sanatate

Bugetul Ministerului Sănătăţii este la pământ. Nu sunt bani pentru salariile din decembrie ale unui număr de 74.000 de angajaţi, dar se lucrează la soluţii, cea mai la îndemână fiind o rectificare bugetară a declarat ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila.

Pentru luna decembrie, care înseamnă salariu pentru munca desfăşurată în luna noiembrie, nu avem asigurată această sumă. Soluţiile pot fi găsite, resurse am înţeles de la Ministerul de Finanţe că există, trebuie găsită soluţia legală, juridică, prin care acest lucru se poate rezolva”, a spus Cseke Attila, la Digi24.

Oficialul a mai precizat că termenul până la care trebuie găsită soluţia este finalul lunii noiembrie, pentru ca cei 74.000 de angajaţi să îşi poată primi banii în 15 decembrie.

„Încă n-am depăşit o anumită limită în care am intra în întârziere de plată a salariilor la 15 decembrie, dar sigur am semnalat această problemă pentru că trebuie să fim preventivi şi să nu ajungem în această situaţie„, a declarat ministrul.

Cseke Attila a mai transmis că este vorba de salariile angajaţilor de la unităţile de primire urgenţe, „medici, asistenţi care duc greul în lupta cu pandemia”, dar şi de angajaţii DSP-urilor, de cei de la Ambulanţă, de toţi rezidenţii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *