Florin Cîțu: „Poate viteza cu care am vrut eu să fac reformă a fost mult prea mare”

Politica nationala

Florin Cîţu este de părere că viteza cu care a dorit să facă reformă depăşeşte aşteptările societăţii şi ale economiei româneşti. „Trebuie să recunosc că poate viteza cu care am vrut eu să fac reformă a fost mult prea mare pentru cei din jurul meu”, afirmă el.

„Eu chiar cred că se poate face reformă în România. Dar în acelaşi timp trebuie să recunosc că poate viteza cu care am vrut eu să fac reformă a fost mult prea mare pentru cei din jurul meu şi atunci aici trebuie ajutate lucrurile. Trebuie văzut cum facem această reformă, pentru că ea trebuie făcută… şi aici este clar că sistemul economic şi sistemul social din România doreşte reformă, doar că viteza cu care facem reforma asta este diferită, ce vrem noi faţă de sistem”, a declarat Florin Cîţu, la TVR, potrivit ziare.com.

El spune că liberalii trebuie să fie „cu toţii conştienţi” că partidul nu poate să mai treacă prin criza pe care a traversat-o şi să câştige alegerile.

„S-a văzut că s-ar putea să creeze o problemă. Trebuie să fim oneşti aici, trebuie să fim sinceri că atunci când preşedintele unui partid nu este şi premier, cumva se creează aceşti poli de putere şi ei pot să ducă la o problemă într-un partid. Acuma, depinde de noi, de noi toţi – de mine, de premier, de echipa din jurul meu, de Partidul Naţional Liberal – dacă ştim să gestionăm această situaţie. Dacă nu ştim să o gestionăm, vom fi puşi în faţa unei crize în interiorul partidului şi această criză va fi mai aproape de alegeri şi nu va fi bine pentru noi. Eu cred că trebuie să fim cu toţii conştienţi că nu putem să mai trecem încă o dată prin ceea ce am trecut în ultimele şase luni de zile şi să câştigăm alegerile din 2024. Nu cred că mai putem acum să mai trecem încă o dată sau în curând prin ceea ce am trecut. E momentul să vedem că suntem aici pentru români şi eu am spus asta în campanie”, a declarat preşedintele PNL, joi seară, la TVR.

Fostul premier a menţionat că are o relaţie „foarte bună” cu actualul prim ministru Nicolae Ciucă şi că îl va susţine pe acesta să ducă „la bun sfârşit” mandatul pe care l-a primit în fruntea Executivului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *