Candidează Ilie Bolojan la președinție în 2024? „Fiecare om își poate face o analiză personală”

Politica nationala

Fost primar al Oradei, actualmente președinte al Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a vorbit despre posibila sa candidatură la președinția României.

Numele acestuia este des pomenit și dat ca exemplu, fiind considerat cel mai bun manager din administrația locală din România.

Întrebat, duminică seara, la Digi24, dacă țintește o eventuală candidatură la Președinție la alegerile din 2024.

„Nu se pune această problemă. Eu cred că fiecare om trebuie să-și facă o analiză a capacităților pe care le are și unde poate livra mai mult. Fiecare poziție necesită o anumită expertiză și atunci, fiecare om își poate face o analiză personală. Nu e ușor să faci asta, pentru că de obicei, riscăm să ne supraevaluăm”, a declarat politicianul liberal.

„Eu am reușit – susținut de colegii mei, cu echipe puternice în spate, cu o conjunctură care ne-a ajutat. Gândiți-vă că dacă ești primar în vestul României, ai șanse mult mai mari să ai investiții străine decât un primar de la Vaslui, de exemplu, din estul României, pentru că n-are autostrăzi. Una este să ai un patrimoniu, cum a avut orașul Oradea, lăsat de cele trei comunități, maghiară, română și evreiască, pe care să îl reabilitezi, și alta e să ai cvartale de blocuri comuniste în care n-ai ce să faci. Deci, a fost și o conjunctură care m-a ajutat„, a arătat Ilie Bolojan.

„Prin urmare, eu ce cred? Că trebuie să avem decența să livrăm maxim posibil în condițiile date, acolo unde suntem fiecare dintre noi, și sigur, ce se va putea întâmpla în viitor, care este situația… Părerea mea este că actuala lume politică – și eu mă refer la ea – trebuie să pregătească transferul către noile generații, în așa fel încât lucrurile bune pe care le-am învățat noi să le putem să le transferăm noilor generații și ei, cu altă viziune, cu mult mai multe cunoștințe acumulate vizavi de țările către care noi ar trebui să ne dezvoltăm ca și prosperitate, ca și direcție de dezvoltare, să facă ca acele lucruri să devină realitate mai repede în România„, a spus Ilie Bolojan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *