Reacția lui Goțiu după chemarea la audieri în Parlament a organizației Agent Green: „ABERAŢIA ANULUI – Apărători ai pădurilor şi apelor, anchetaţi de parlamentarii PSD, PNL şi UDMRȚ

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Fostul senator clujean Mihai Goţiu, recunoscut ca un activist de mediu, a reacționat dur pe Facebook după ce asociaţia pentru protecţia mediului Agent Green a fost chemată la audieri în Parlament de reprezentanţii PSD şi PNL.

ABERAŢIA ANULUI: Apărători ai pădurilor, apelor şi, în general, ai mediului, din România, anchetaţi de parlamentarii PSD, PNL şi UDMR pentru că au câştigat un proces în Justiţie! În acelaşi timp, cei care au spart 150 de milioane de euro într-un proiect ilegal, care ar fi dus la dispariţia Parcului Naţional Defileul Jiului, sunt bine mersi şi aşteaptă să mai primească 60 de milioane de euro pentru a-şi desăvârşi opera distructivă!”, a declarat Mihai Goţiu.

Potrivit liderului USR, povestea proiectului hidroenergetic megalomanic de pe râul Jiu, a cărui finalizare ar duce la distrugerea unui parc naţional, e lungă.

„În 2017, după ce Hidroelectrica a pompat aproximativ 150 de milioane de euro în băgarea pe ţeavă a râului, Curtea de Apel Bucureşti a hotărât, în mod definitiv, că proiectul este ilegal, în lipsa studiilor şi a acordului de mediu. Într-un stat cât de cât normal, o asemenea hotărâre ar fi fost urmată atât de o anchetă a Curţii de Conturi, cât şi a instituţiilor de urmărire penală. Şi, după patru ani, ar fi trebuit să fim în faza în care să se audă zăngănit de cătuşe. Nimic din toate acestea nu s-a întâmplat însă. Printr-o propunere legislativă aberantă, proiectului ilegal i s-a pus umbrela ‘de interes public major’, pentru a justifica spargerea ilegală a celor 150 de milioane de euro şi pentru a primi alte 60 de milioane de euro pentru finalizarea lui!”, a afirmat Mihai Goţiu.

Fostul senator USR a lansat și un apel cu privire la faptul că parlamentarii PSD şi PNL (cu sprijin şi de la UDMR) nu s-au oprit aici. Au înfiinţat, în urmă cu două luni, o comisie de anchetă legată de creşterea preţului la energie, comisie în faţa căreia i-au convocat pe reprezentanţii Agent Green, unul dintre cele două ong-uri (alături de Bankwatch România), care au câştigat procesul în Justiţie, pentru a da explicaţii în legătură cu „principalele obiective investiţionale a căror realizare a fost blocată ca urmare a demersurilor derulate de Asociaţia Agent Green”.

„Adică pentru tovarăşii şi tovarăşele din coaliţia majoritară, un ONG e anchetat pentru că a apelat la Justiţie, iar Justiţia i-a dat dreptate! Asta în timp ce nimeni nu-i ia la întrebări pe cei care au cheltuit, ilegal, 150 de milioane de euro! Alte comentarii suplimentare la o asemenea aberaţie sunt, pur şi simplu, greu de adus. Vă îndemn pe voi să adăugaţi ce mai aveţi de adăugat.

PS: Cât despre tâmpenia că eventuala finalizare a proiectului megalomanic ar fi evitat creşterea preţului la energie, o să revin cu detalii despre câtă energie s-ar fi putut produce dacă cei 150 de milioane de euro s-ar fi investit în proiecte alternative (foto-voltaice, eoliene etc.), care nu vin la pachet cu distrugeri uriaşe de mediu. Dar din care, evident, reţelele de profitori din jurul PSD, PNL şi Hidroelectrica nu s-ar putea îndestula într-o asemenea măsură”, a conchis Mihai Goţiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *