Ludovic Orban a înființat partidul de centru-dreapta „Forța Dreptei”. Senatorul clujean Adrian Oros, printre fondatori

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban a anunţat, marţi, formarea noului partid de centru-dreapta. Acesta se va numi Forţa Dreptei și îl va avea ca fondator și pe senatorul clujean Adrian Oros, fost ministrul al Agriculturii, care va fi liderul filialei de la Cluj.

„Am luat decizia de a pune bazele unei noi construcţii politice de centru-dreapta. Noi considerăm că este o obligaţie democratică şi morală de a continua să reprezentăm cetăţenii români care ne-au votat, după ce conducerea PNL a decis să nu-i mai reprezinte, ci să fie a cincea roată la căruţa PSD. Este o necesitate politică. Nu există nicio formaţiune politică, cu adevărat de centru-dreapta”, a declarat Ludovic Orban, potrivit Mediafax

Numele noii formaţiuni este „Forţa dreptei”, numele moţiunii cu care Orban s-a prezentat la congresul PNL.

„Acest nume şi programul politic e un angajament să punem în practică programul de reforme, de modernizare. Doctrina e o sinteză modernă a tuturor ideilor, valorilor şi soluţiilor validate de timp din marile curente de gândire de centru-dreapta – liberalism, conservatorism şi creştin-democraţie”, adaugă Orban.

„Astăzi vom semna actul constitutiv şi luni vom depune documentele de înregistrare a partidului Forţa Dreptei la Tribunalul Bucureşti. Am decis ca iniţiatorii să fie parlamentarii, din motive de procedură, pentru că dacă am fi iniţiat partidul cu toţi cei care vor să vină probabil ar fi fost extem de complicat din punct de vedere procedural şi ar fi durat mult mai mult. Obiectivul nostru pe 2022 este foarte ambiţios, dorim să construim un partid cu largă aderenţă în societate, să avem cel puţin 25.000 de membri, să avem organizaţii în toate judeţe”, a mai spus Ludovic Orban.

Orban e convins că și alți liberali vor veni la Forța Dreptei. „Starea de nemulţumire în grupurile parlamentare ale PNL este în creştere constantă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *