Mesajul premierului Ciucă după protestul AUR. A cerut şefului MAI să intervină şi să descurajeze orice tip de violenţă”

Politica nationala

Premierul Nicolae Ciucă a condamnat, marţi, actele de vandalism care au avut loc în timpul protestului organizat de AUR la Parlament împotriva legii certificatului verde.

„Dreptul la liberă exprimare este garantat de Constituţie, dar acesta trebuie să fie paşnic şi să se încadreze în limitele legii. Premierul Nicolae Ciucă a discutat cu ministrul Afacerilor Interne şi i-a cerut să protejeze integritatea instituţiilor statului, aplicând legea şi descurajând orice tip de violenţă, având ca prioritate protejarea românilor”, a transmis purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Cei de la AUR, în frunte cu George Simion, au organizat luni, în faţa Parlamentului, un protest împotriva legii certificatului COVID. Au fost aduşi oameni din ţară cu autocare.

Circulaţia la Palatul Parlamentului a fost blocată de manifestanţi pe ambele sensuri de mers, iar intrările în Parlament luate cu asalt.

Ulterior, protestul a degenerat, unii dintre manifestanţi reuşind să pătrundă în curtea Parlamentului şi chiar să vandalizeze unele maşini din parcare. Au fost opriţi de un cordon de jandarmi la uşa Senatului, care a fost blocată de SPP.

Liderii AUR au susţinut că forţarea intrării în Parlament „este o diversiune a unor provocatori care vor să compromită un protest paşnic”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *