SURSE. Legea certificatului verde se schimbă total. Accesul la muncă nu va mai fi condiţionat de certificat

Politica nationala

Liderii coaliţiei PNL-PSD-UDMR au convenit, în urma unor discuţii purtate miercuri seară, să elimine din proiectul legii certificatului electronic Covid condiţionarea accesului la job de acest certificat, în condiţiile în care această condiţionare era exact scopul acestui act normativ menit practic să-i determine pe români să se vaccineze pentru a nu rămâne, într-un final, fără loc de muncă.

Informaţia a fost confirmată pentru G4Media de Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, care a declarat că ”eu nu am susţinut aşa ceva. Nici nu trecea de CCR. Certificatul (electronic Covid – n.red.) pentru mine nu a fost un scop, este un mijloc”.

Potrivit sursei citate, decizia a fost luată într-o întâlnire a liderilor coaliţiei la Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis. Nu este clar cine a susţinut varianta eliminării acestei prevederi-cheie din proiectul de lege.

Proiectul de lege pregătit de ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, prevedea că angajatorii – privaţi sau de stat – erau obligaţi să suspende contractul de muncă pentru angajaţii fără certificatul electronic Covid.

Conform G4Media, Ciolacu l-ar fi chemat pe Rafila la sediul partidului pentru a-şi modifica proiectul de lege. Ministrul Rafila nu ar fi de acord cu noua versiune.

Decizia a venit pe fondul controverselor din interiorul coaliţiei de guvernare pe tema certificatului electronic Covid şi după mitingul organizat de AUR, marţi, la Parlament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *