PNRR-ul bată-l vina. România și-asumat 21 de angajamente până la finele anului 2021, dar nu a bifat nici măcar un sfert

Politica nationala Slider

România şi-a asumat în faţa Comisiei Europene 21 de angajamente pe care trebuia să le îndeplinească până la finalul acestui an pentru banii din PNRR.

Acum, cu mai puţin de o săptămână înainte de termen, autorităţile de la Bucureşti speră să atingă doar 15 din aceste ţinte până la 31 decembrie.

Potrivit datelor oficiale puse la dispoziţia HotNews.ro, de pe lista convenită cu Bruxelles, până acum au fost realizate doar cinci obiective, restul până la 15 fiind în diferite stadii.

Întârzierea este pusă de Guvern pe seama crizei guvernamentale care a durat aproape trei luni. Riscul neîndeplinirii este însă pierderea banilor.

Până la finalul acestui an, conform obligaţiilor prevăzute în decizia de punere în aplicare a Consiliului (CID), România trebuie să îndeplinească în total 21 de ţinte şi jaloane. (…)

Trebuie menţionat că o bună parte dintre aceste ţinte şi joloane presupun acte normative condiţionate de funcţionarea unui Guvern cu puteri depline. În aceste condiţii, deşi ministerele coordonatoare au demarat procedurile interne de elaborare, documentele nu au putut parcurge etapele de avizare înainte de a fi instalat un Guvern cu puteri depline, ceea ce explică o parte din aceste întârzieri.

Dintre obiectivele asumate pentru trimestrul al IV-lea din acest an au fost finalizate sau se află în procedură avansată de avizare 15 ţinte şi jaloane, iar în şase cazuri sunt realizate la acest moment toate procedurile”, a transmis Guvernul.

Articolul integral aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *