De ce a căzut fuziunea dintre PNL şi PMP. Care a fost jocul PSD-ului

Politica nationala

Fuziunea prin absorbţie dintre PMP şi PNL s-a împotmolit, după ce preşedintele PMP, Cristian Diaconescu, a primit o ofertă similară şi din partea PSD, partidul care l-a propulsat ca ministru la începutul anilor 2000, susţin surse politice pentru Ziare.com.

„Fuziunea PNL-PMP era la un pas de a se concretiza, însă PSD încearcă să-l deturneze pe Cristian Diaconescu. În PMP există în acest moment două tabere: una pro-Diaconescu, alta pro-Tomac. Declarativ, niciuna n-ar vrea o fuziune cu PSD, deşi, în ţară, sunt judeţe unde PSD are majoritate cu ajutorul PMP. Sperăm să batem palma până la urmă şi să fuzionăm la începutul anului 2022”, au declarat surse din conducerea PNL.

Chiar dacă a ratat intrarea în Parlament la alegerile din decembrie 2020, PMP numără totuşi 50 de primari şi peste 2.000 de consilieri locali şi judeţeni, deci partidul are încă o infrastructură puternică în teritoriu. Primarii aleşi pe listele PMP nu pot demisiona din partid pentru că şi-ar pierde mandatul.

Dacă PMP ar fuziona cu PNL, ar deveni automat primari liberali şi ar avea acces la resursele guvernării. Scenariul e identic şi în cazul unei fuziuni PMP-PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *