„Pesedistul” Mirel Palada o dă pe Kovesi pe locul 2 în topul încrederii românilor. Cine conduce clasamentul?

Politica nationala

Fosta şefă a DNA, actualmente procuror-şef European, Laura Codruţa Kovesi s-ar afla pe locul doi în topul încrederii în personalităţile publice, arată un sondaj realizat în luna decembrie de Sociopol.

Culmea ironiei, Sociopol este condus de Mirel Palada, sociolog care a atacat-o deseori pe Kovesi.

Potrivit sondajului preluat de Aktual24.ro, 30% dintre români afirmă că au „foarte multă” şi „multă” încredere în Kovesi, fosta şefă a DNA fiind pe locul doi în topul încrederii în personalităţi.

Pe locul întâi s-ar afla fostul primar a Capitalei Gabriela Firea, cu 32%. Firea, actualmente şefă peste un minister înfiinţat pentru ea, avea, la un moment dat, ambiţii prezidenţiale.

Pe locul 3 în sondaj s-ar clasa Marcel Ciolacu, urmat de Alexandru Rafila. Senatoarea independentă Diana Şoşoacă, şi ea cu ambiţii prezidenţiale, e pe locul 8. Considerabil în urma ei vine şi Forin Cîţu, ultimul pe „podium”.

Sondajul a fost dat publicităţii, joi, de Mirel Palada. Tot joi, şi Marius Pieleanu (un obişnuit al PSD-ului) a dat publicităţii un sondaj realizat la comanda partidului lui Ciolacu, în care Kovesi nu apărea, iar pe primul loc în top în preferinţele electoratului se afla Alexandru Rafila, iar Gabriela Firea venea abia pe locul trei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *