LIVE TEXT. Prima conferinta de presa a primarului Boc in ultimul an. Stadiul proiectelor Clujului

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Cluj-Napoca va incheia in aceasta saptamana un protocol cu cea mai mare comună din România, Florești, prin care aceasta dă dreptul municipiului Cluj-Napoca să demareze  licitatia pentru constructia Metroului.

Centura Metropolitana: in 31 martie 2022 e termenul pentru  incheierea documentatiei, apoi se va face licitatie. Boc: „Am prelungit termenul de predare la solicitarea consultantilor. Le atrag atentia cu maxim respect sa respecte termenele, nu pot lucra  in locul lor, ii sprijin financiar”.

In 31 decembrie s-a aprobat Planul  Investitional de Infrastructura  Transport National 2020-2023, in care centura Clujului e pe locul 3. Iata Top 3 proiecte prevazute in plan: 

Loc 1: A1 Timisoara

Loc 2: Centura iasi

Loc 3: Centura Metropolitana a Clujului

Finalul lui 2023 este termenul unei centuri adiacente, finalizata, care va duce la descarcarea traficului autostrazii Gilau – Campia Turzii pe centura Valcele-Apahida. Are finantarea asigurata.

Pasajul de la Taietura Turcului. E prins in tronsonul Cluj-Napoca – Aghires. E o inteventie extrem de importanta din modernizarea Clujului. Se va face licitatie in acest an.

In 2022 Bvd. 21 Decembrie 1989 va fi gata definitiv, cu trotuar si tot, in luna aprilie

Corp nou de cladire, 15 sali de clasa. In septembrie 2022, la Scoala gimnaziala Iuliu Hatieganu

Baza sportiva La Terenuri. Termen de finalizare iunie 2022. Acum constructorul plateste penalizari pe fiecare zi de intarziere.

Parcul Stefan cel Mare, modernizat.

Parc Farmec, modernizat.

Pod Oasului-Rasaritului, termen de finalizare iulie 2023.

Amenajarea strazii Kogalniceanu, termen de finalizare iunie 2023,

Reabilitarea Parcului Feroviarilor, cu termen de finalizare  decembrie 2023.

Revitalizare Lunca Somesului, iunie 2023.

Revitalizare maluri Somes zona Parc Armatura in iunie 2023.

Revitalizare  Parc I. L. Caragiale, termen de finalizare iunie 2023.

Lucrari din 10 ianuarie 2022 – Motilor si strada Marginasa.

Trenul Metropolitan va avea statie la aeroport unde va fi implementat proiectul Park and Ride. Trenul va integra gara auroportului. Iar Metroul are conexiune cu Trenul tot in zona Aeroport. Parcul de la Aeroport costa 10 milioane de euro.

Un alt Park and Ride va fi la Gilau/Nadaselu de unde clujenii is lasa masinile si pot apela la  CTP.

Centrale Termice in blocuri:

18 ianuarie, noile blocuri fie o sa aiba centrale proprii fie se conecteaza la RAT.

Taximetrie: 

Companiile UBER SI BOLT conform ordonantei de urgenta 149/2018 nu pot circula pe benzile dedicate. Acces  permis doar taxiurilor cu client. De pe banda de bus nu poti imbarca clienti. Statiile de transport comun intre  23.00-05.00 pot fi folosite ca statii de imbarcare. Pe Titulescu si pe Splaiul Independentii vor putea circula taxiuri pe benzile dedicate daca trece hotararea de consiliul local in 18 ianuarie la sedinta CL. Viceprimarul Tarcea: firmele care vand centrale vor vinde centrale de mare capacitate iar cei cu case pot sa isi puna centrale de apartament. 

Cazul cartierului Borhanci:

Pana in 2026 poti construi acolo o cladire gen ca si de la „Republica”, cu 30 la suta spatiu maximum de locuire, pe care o dai in folosinta dupa 2026, iar restul, spatii comerciale etc se pot da inainte.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *