Directorii școlilor care au o rată de vaccinare mică vor fi dați afară

Sanatate

Directorii unităților de învățământ care au o rată de vaccinare mică în rândul profesorilor și angajaților vor fi schimbați din funcție, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, duminică seara, la un post tv.

Cîmpeanu a fost chemat la Digi24 să comenteze un mesaj al unei mame care întreba ce poate face ministrul Educației astfel încât să asigure echitate și predare în acelelași condiții pentru toți elevii, nediscriminatoriu, fiindcă în școala la care merge fiul său angajații nu s-au vaccinat ca să depășească pragul impus prin ordin de ministru și elevii fac școală online de foarte mult timp. 

„Vă pot oferi date concrete: rata de vaccinare în învățământ este mai mult decât dublă față de rata de vaccinare națională. Profesorii s-au vaccinat mai mult decât dublu față de media națională, peste 70% sunt vaccinați. Aceștia erau la ultima interogare. Avem 14.000 de școli în care rata de vaccinare este de peste 60%, din care peste 2.000 de școli au rata de vaccinare de 100%.

Deci absolut toți, nu numai cadre didactice – profesori, învățători educatori – dar și personalul didactic auxiliar și nedidactic sunt vaccinați. Școlile sunt un exemplu, din această perspectivă, a vaccinării. Sigur, avem și situații, v-am spus, de la 14.000 până la 17.000 de școli erau sub rata de vaccinare de sub 60% – 3000 de școli – aceasta era situația la ultima interogare. (…) vom lua măsurile posibile din punct de vedere legal pentru directorii acelor școli și poate chiar și la nivel de inspectorat școlar județean”, a spus Sorin Cîmpeanu la Digi24, conform Edupedu.ro.

Întrebat despre ce măsuri ar fi vorba, ministrul a răspuns: „Schimbarea. Schimbarea. Înseamnă că nu a reușit… (…) Atunci când ai o rata de vaccinare de 50 , 55%, sub 60%, putem să mai găsim explicații, dar atunci când ai o rata de vaccinare – și avem câteva școli cu rata de vaccinare de 10% – acolo este clar că directorul școlii, conducerea școlii nu a avut o abordare proactivă pentru a încuraja vaccinarea. Ca să nu presupun ca au existat și îndemnuri împotriva vaccinării din partea acelor directori„.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.