Ionel Dancă, Forţa Dreptei: „Guvernul PSD-PNL a eşuat catastrofal în soluţionarea problemei facturilor la energie”

Politica nationala

Deputatul independent Ionel Dancă, de la nou înfiinţatul partid Forţa Dreptei, a criticat dur guvernul PSD-PNL, acuzându-l că „a eşuat catastrofal în soluţionarea problemei facturilor la energie”. Într-o postare publicată marţi, pe Facebook, Dancă susţine că “legea populistă şi heirupistă PSD-PNL, de compensare şi plafonare a preţurilor la energie, nu funcţionează”.

„Guvernul PSD-PNL a eşuat catastrofal în soluţionarea problemei facturilor la energie, care au explodat în această lună. Legea populistă şi heirupistă PSD-PNL, de compensare şi plafonare a preţurilor la energie, nu funcţionează. Cei mai mulţi români au primit noile facturi la energia electrică fără nicio compensare a creşterii preţurilor sau au fost compensate în bătaie de joc cu câţiva lei. Guvernul condus de Ciucă şi Ciolacu, împreună cu ministrul Energiei trebuie să vină de urgenţă în Parlament cu soluţii reale de reducere şi stabilizare a preţurilor la energia electrică şi gaze naturale, atât pentru consumatorii casnici cât şi pentru companii”, a scris Dancă, pe platforma de socializare.

Potrivit acestuia, sunt necesare soluţii rapide atât pe termen scurt pentru reducerea preţurilor la energie, prin eliminarea unor taxe şi tarife administrative, cât şi măsuri pe termen lung pentru stabilizarea pieţei de energie prin creşterea şi diversificarea capacităţilor de producţie energetică.

„Lamentările publice şi ipocrite ale membrilor acestui guvern PSD-PNL nu folosesc la nimic şi demonstrează doar o crasă incompetenţă. Răbdarea românilor în faţa acestei uriaşe probleme a facturilor la energie, care le afectează grav nivelul de trai, este limitată. Este necesară intervenţia Guvernului şi a Parlamentului, acum!”, a conchis Ionel Dancă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *