Deputatul Radu Moisin anunță că agresorii din România vor purta brățări electronice!

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Deputatul clujean Radu Moisin a anunțat că s-au aprobat primele fonduri pentru achiziționarea brățărilor electronice pentru agresorii din România.

Potrivit parlamentarului PNL Cluj, în ședința de Guvern de miercuri s-a aprobat nota de fundamentare privind necesitatea efectuării cheltuielilor pentru proiectul de investiții, „Operaționalizarea Sistemului informatic de monitorizare electronică”.

Proiectul de lege despre monitorizarea electronică în cadrul unor proceduri judiciare și execuțional penale, inițiat de PNL, a fost adoptat în plenul Camerei Deputaților în 2021, cu 310 voturi „pentru”.

Astfel, odată cu operaționalizarea SIME (Sistem informatic de monitorizare electronică), agresorii vor fi obligați să poarte brățări electronice la mână sau la gleznă care vor fi monitorizate, astfel încât ordinele de protecție nu vor mai fi încălcate.

Potrivit notei de fundamentare anexată la HG, finanțarea proiectului va fi realizată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Afacerilor Interne. Valoarea estimată a proiectului este de 240.975 mii lei (cu TVA inclus) și cuprinde achiziționarea infrastructurii de tip hardware, software, respectiv asigurarea a 15.000 mii de kit-uri pentru monitorizarea electronică până în 2025.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *