Emil Boc nu are cel mai mare salariu din primărie. Cât a câștigat primarul în 2021?

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat că este primul ca salariu în Primăria Cluj-Napoca, dar nu în raport cu șefii de deconcentrate și regii publice, care câștigî mai bine. Acesta susține că este în top 10 al salariilor din primărie.

„Înainte de modificarea legii din 2018 am avut al 48-lea salariu din instituție, așa era atunci. Acum nu mai este așa, sunt primul din primărie acum ca salariu, dar nu în raport cu șefii serviciilor de deconcentrate sau care sunt în subordinea primăriei, care pot avea, dacă își fac indicatorii de performanță, salariu mai mare decât primarul.

Până în 2018 când s-a votat legea nouă a salarizării publice, când s-a pus ordine, nici funcționarii publici nu pot avea salarii mai mari decât viceprimarii și primarii. Aici pot avea prin excepție dacă sunt performanți șefii de regii, cum ar fi Apă, Termoficare, Transport, dacă își fac indicatorii de performanță pot să depășească salariul primarului. Am mai echilibrat acum, sunt acolo în primii 10″, a declarat Boc la Ziua LIVE.

Primarul Emil Boc a încasat în 2021 suma de 229.794 de lei, adică circa 19.000 lei pe lună. Acesta mai încasează și de la Universitatea Babeș-Bolyai suma de 73.770 lei anual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *