Boc a explicat de ce taxiurile vor circula doar pe patru benzi de autobuz din oraș

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Primarul Emil Boc a venit cu noi precizări cu privile la circulația taximetrelor pe cele patru benzi dedicate de transport în comun, iar acestea au fost stabilite în baza unui studiu de circulație, din care a reieșit că nu este deranjat transportul autobuzelor pe aceste benzi.

„Conform legii, taxiurile pot circula pe pistele special amenajate fără a perturba circulația autobuzelor. Dar cine decide dacă perturbă? Pentru a elimina potențialele abuzuri asupra taximetriștilor, am procedat ca la carte și anume, am stabilit în ce condiții nu perturbă circulația. Am făcut un studiu, iar pe aceste patru benzi, datorită frecvenței transportului public, nu afectează.

Pe celelalte benzi ar pune probleme. Dacă am mai pune pe alte benzi taxiuri, am bloca circulația. Acolo unde a fost posibil, am considerat că taximetrele pot să circule pe aceste benzi dedicate de transport în comun. Avem nevoie de reguli precise care să fie cunoscute de toată lumea, e un proiect făcut cu știință de carte”, a spus edilul, la începutul ședinței de Consiliu Local de marți, 18 ianuarie.

Astfel, taximetriștii vor putea să circule pe liniile dedicate de autobuz doar pe 4 artere: Bulevardul N. Titulescu, Splaiul Independenței, Regele Ferdinand și Calea Florești.

Măsura se bazează pe un studiu realizat de specialiști de la Universitatea Tehnică.

Dacă taximetriștii vor ajunge la autobuze din miunt în minut pe o bandă, circulația lor pe respectivele benzi va fi oprită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *