Cel mai prezent deputat clujean în Parlament este „useristul” Radu Molnar

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Cel mai prezent deputat clujean în Parlament este „useristul” Radu Molnar, relevă o statistică publicată pe Facebook chiar de deputatul clujean, IT-ist de meserie.

Acesta a postat un grafic al prezenței deputașilor în Cameră.

AUR și PSD sunt codași la prezenta la ședintele de plen si la voturi. USR lider detasat.

În anul care a trecut, lucrările Camerei Deputaților și ale Senatului s-au desfășurat în format mixt, atât fizic cât și online. Adică am avut opțiunea de a intra la ședințe și de a vota din orice colț al țării, dacă nu eram la București.

În imagini aveți statistica prezenței din Camera Deputaților, și un clasament nominal al parlamentarilor. O imagine care vorbește despre timpul alocat de fiecare ales, pentru atribuțiile sale reale. Practic, o foaie de pontaj la serviciu.

USR este lider detașat la tot ce înseamnă prezență și vot în Camera Deputaților, primele 50 de poziții din vârful clasamentului fiind ocupate preponderent de colegii mei. Același lucru este evident și la prezența la vot. Între timp, coada clasamentului este stăpânită puternic de parlamentarii AUR și PSD.

Nu pot să nu remarc că între ultimele 15 poziții, adică printre cei mai absenți parlamentari, se numără doi reprezentanți de vârf ai actualului guvern, Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila și Președintele UDMR, Kelemen Hunor.

Lor li se alătură și Președintele AUR, George Simion, care pare mult mai interesat de propaganda populistă decât de munca pentru care este plătit. Aceștia au participat la doar JUMĂTATE dintre ședințe.

Munca unui parlamentar este în Casa Poporului, participând la luarea deciziilor, depunând proiecte și susținând argumente. Rolul parlamentarului este de a legifera cu responsabilitate și seriozitate, nu de a trai într-o continuă campanie electorală. De aceea evaluarea lor trebuie să țină cont de ceea ce au facut, nu de ce au promis.

P.S. Îi mulțumesc lui Florin Rădulescu pentru agregarea informațiilor și vă ofer legenda culorilor pentru o interpretare clară: albastru deschis USR, roșu PSD, verde UDMR, albastru închis PNL, galben AUR, roz Minorități”, a scris Molnar.

Iată clasamentul clujenilor:

  1. Radu Iulian Molnar (USR) – 2122 (locul al patrulea dintre toți deputații)
  2. Viorel Băltărețu (USR) – 2050
  3. Sorin Dan Moldovan (PNL) – 2037
  4. Oana Murariu (USR)  – 2017
  5. Cristina Burciu (PNL) – 1919
  6. Radu Marin Moisin (PNL) – 1911
  7. Ilie Alin Coleșa (AUR) – 1879
  8. Csoma Botond (UDMR) – 1817
  9. Patriciu Andrei Achimaș-Cadariu (PSD) – 1801
  10. Ioan Sabin Sărmaș (PNL) – 1783

1 thought on “Cel mai prezent deputat clujean în Parlament este „useristul” Radu Molnar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *